FORMULA E - BRUTÁLIS E.DAMS-FÖLÉNNYEL INDULT A MÁSODIK SZEZON

formula-e-donington-august-test-2015-nicolas-prost-renault-e-dams.jpg

Az e.dams Renault óriási fölényével kezdődött meg a pekingi hétvége.

A csapat kívánságára megrendezésre került egy rendkívüli kollektív teszt a pekingi pályán. Az aszfaltcsík vonalvezetésében némi módosítás történt: a 2-es és a 3-as kanyar közötti egyenesből kiszedték a sikánt, így a 3,44 kilométeres pálya 3 kanyarral lett szegényebb.

A 30 perces gyakorlás az új technológia finomítása miatt lett megrendezve, valószínűleg ilyenre a többi helyszínen nem fog sor kerülni.

A teszt megalázó e.dams fölénnyel zárult, az élen Nico Prost zárt, a francia 1:37.291-es időt futott, ez pedig négy másodperccel jobb volt Bruno Senna tavalyi FP2-es idejénél, amely 1:41.341 volt, igaz a sikán kiiktatása is sokat segített ebben. A második helyen az első szezon ezüstérmese, Sebastien Buemi zárt, a svájci 6 tizeddel autózott lassabb időt csapattársánál. A két kék-sárga autó mögött Jean-Éric Vergne kaparintotta meg a harmadik helyet a DS Virgin Racing színeiben, azonban a tavaly még az Andrettit szolgáló francia lemaradása már 2,1 másodpercre rúgott. Biztató teljesítményt nyújtott a Mahindra duója, Bruno Senna és Nick Heidfeld a 4-5. helyen zártak. Igaz, lehet, hogy ezek a nagy különbségek szürreálisak, mivel nem tudni, hogy ki milyen teljesítménnyel abszolválta a leggyorsabb körét.

A Trulli GP számára mindeközben folytatódik a rémálom, amely már az előszezoni teszten megkezdődött, ugyanis sem Salvador Duran, sem Vitantonio Liuzzi nem tudott pályára gurulni.

A kollektív teszt végeredménye:

cr_rucyuaaauasg.png

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr658014169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása