F1, WEC - NICO HÜLKENBERG MÉG NEM TETT LE A LE MANS-I CÍMVÉDÉSRŐL

f1-united-states-gp-2015-nico-hulkenberg-sahara-force-india-f1-with-the-media.jpg

Nico Hülkenberg még nem mondott le arról, hogy jövőre megismételje a Le Mans-i 24 órás futamon aratott sikerét, ám a 2016-os verseny pont a Forma-1-es Európai Nagydíjjal egy hétvégére esik, legalábbis jelen állás szerint.

Nico Hülkenberg idén a Porsche LMP1-es csapatától két hétvégén is lehetőséget kapott, hogy kipróbálja magát az Endurance VB-n, Spában és Le Mans-ban. A német Forma-1-es pilóta csapattársaival, Earl Bamberrel és Nick Tandy-vel megnyerte a 24 órás francia viadalt.

A McLaren pilótája, Fernando Alonso is el akart indulni az egynapos futamon, azonban a Honda ezt nem engedte meg neki. Állítólag a japánok azóta már megígérték a spanyolnak, hogy jövőre ott lehet Le Mans-ban.

Azonban jelen állás szerint úgy tűnik, hogy Hülkenbergnek nem lesz alkalma megvédeni Le Mans-i győzelmét és Alonso sem fogja tudni jövőre levetkőzni a Le Mans-szüzességét, miután a jövő évi 24 órás egy hétvégén kerül megrendezésre a Forma-1-es bakui futammal.

A WEC vezetője szerint ezzel Bernie Ecclestone keresztbe akart tenni az Endurance VB-nek, holott több Forma-1-es versenyző is arra vágyik, hogy elindulhasson az ember és a gép próbáján.

A Force India Forma-1-es alakulatának német versenyzője mindennek ellenére reménykedik abban, hogy ott tud lenni a jövő évi futamon, a WEC és a Porsche is örülne a német jelenlétének. Sőt, ez a Force Indiának is kedvező lenne, mivel akkor a csapat többször jelenne meg a sajtóban.

Az indulás abban az esetben lehetséges, ha a bakui futamot, vagy a Le Mans-i hétvégét áthelyezik egy másik időpontra.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158013979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása