F1 - 160 LÓERŐT KERES A MCLAREN-HONDA

f1-russian-gp-2015-jenson-button-mclaren-honda.jpg

A Honda már rajta van az ügyön, hogy megtalálja azt a hiányzó 160 lóerőt, ami tetemes lemaradást jelent a wokingi istálló számára.

A McLaren-Honda 2015-ös szezonja már a téli tesztek kezdetén veszett fejsze nyele volt, noha a wokingi istálló és a japán motorgyártó még bízott abban, hogy lesz ez jobb is, de a szezon első pár futama után kinyílt a szakemberek csipája, és ráébredtek arra, hogy ez egy, az idei évben behozhatatlan lemaradás.

A japán gyártó fejlesztgette a harmatgyenge Honda-motort, a legutolsó specifikáció Szocsiban debütált az első edzésen. A McLaren szerint a friss verziójú erőforrás 20 lóerővel volt izmosabb, mint elődje, ami nagyon sokat jelent. Amennyiben optimalizálják és különböző szoftveres frissítésekkel is felfegyverzik a motort, ez a szám jóval magasabb is lehet.

És akkor itt az ok arra, hogy a japánok miért tartanak ki a jelenleg konstrukció mellett, és miért nem akarnak új erőforrást építeni jövőre.

A Honda motorsport igazgatója, Yasuhisa Arai elárulta, hogy a teszten főleg a belső égésű motor produkált nagyon jó eredményeként, ám a nagy hátrány miatt a pályán ez nem fog látszani.

A jelenlegi regulák szerint az erőforrások akár 160 többletlóerőt is leadhatnak az egyenesekben, az ERS rendszer segítségével, és a Hondánál pedig itt van a legnagyobb bibi, miután vannak olyan pályák, ahol az egyeneseket az MP4-30-asok enélkül a pluszteljesítmény nélkül abszolválják. Arai elmondta, hogy ezen problémán gőzerővel dolgoznak, de hogy mikor és mennyit fognak javulni ezen a területen, nem lehet előre megjósolni.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr507986703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása