DTM - GREEN NYERTE A 2015-ÖS SZEZON UTOLSÓ FUTAMÁT!

dtm-hockenheim-ii-2015-jamie-green-audi-sport-team-rosberg-audi-rs-5-dtm.jpg

Az Audi brit pilótája, Jamie Green idei negyedik győzelmét aratta a szezonzáró futamon, megelőzve Mattias Ekströmöt, valamint Edoardo Mortara-t. Az újdonsült, 21. születésnapját ünneplő DTM-bajnok, Pascal Wehrleinnak eléggé rosszul alakult a futama, csak a 21. helyen zárt a német.

Közép-európai idő szerint 15:15-kor rajtolt el a DTM 2015-ös szezonzáró futam a Hockhenheimringen, melynek Gary Paffett vághatott neki az élről a Mercedesszel. A 2005-ös bajnok villámrajtot fogott, és némi előnyre tett szert Jamie Green, valamint Maxime Martin előtt.

Azonban a brit mercedeses csak a 4. körig örülhetett a vezető pozíciónak, ugyanis Jamie Green a DRS segítségével a 6-os kanyarban az Audival átvette tőle az első helyet. Mattias Ekström pedig előbb Martint, majd Paffettet előzte meg, így a svéd felzárkózott Green mögé másodiknak, mindeközben az Audi britje megerősített vezető pozícióját.

A 7. körben Marco Wittmann-nak kellett feladnia a futamot, miután a 2014-es bajnok BMW-jéről leszállt a motorháztető. A 11. körben pedig Adrien Tambay is maga mögé utasította Gary Paffettet, a McLaren Forma-1-es csapatának egykori tesztversenyzője sorra veszítette a pozíciókat, miközben sor került az első kontaktra is: Tom Blomqvist pöckölte ki a pályáról Robert Wickenst, a stewardok a holland manőverét egy bokszutca-áthajtásossal jutalmazták.

A 12-17. körökben pedig a mezőny java teljesítette a bokszkiállásokat, a csapatok nagyjából 2-4 másodperc alatt cseréltek le a gumikat a versenyautókon, kivéve Gary Paffett esetében, ahol az ART istálló 7,7 másodpercig vacakolt az abroncsfrissítéssel, így az angol újabb pozíciókat bukott.

Miguel Molina az egész verseny folyamán nagyon ambiciózus volt, ám végül a 16. körben elszakadt nála a cérna, és a hajtűkanyar előtt keresztbe állított Christian Vietoris Mercedesét, amely eltrafálta a futam azon pontjáig remekelő Adrien Tambay-t. Az audis spanyol is megkapta az áthajtásos büntetést a versenyigazgatóságtól. Tambay és Vietoris kiesett.

Pascal Wehrlein, a DTM idei, és minden idők legfiatalabb bajnoka számára a mai nap katasztrofálisan sikerült. Miután az időmérő edzésen csak a 17. pozícióban zárt a német, nemhogy előrébb lépdelt volna a mezőnyben, hanem még inkább visszacsúszott. Wehrlein körökön át harcolt a svájci Nico Müllerrel, volt egy kis kontakt is köztük, melynek következtében a 6-os kanyarból mind a ketten szélesen jöttek ki, sőt, Wehrlein át is ugratott a bukótérben lévő egyik fekvőrendőrön, mindeközben Lucas Auer nevető harmadikként ment el mellettük.

A futam utolsó szakaszában már csak egy-két harcra volt példa, de az egyik legnagyobb felzárkózás Edoardo Mortara nevéhez köthető. A tegnapi futamon kieső audis a 13. rajtkockából felzárkózott az 5. helyig, ahonnan levadászta Scheidert és Di Restát, így pedig felkapaszkodott a harmadik pozícióba. Valamint Da Costa és Martin meccseltek a hatodik helyért, a csatából pedig végül a belga került ki győztesen, így ő lett a legjobb bmw-s a futamon.

A 60 perces + 1 körös futam győztese Jamie Green lett, így ő kapta meg a tűzijátékot a hockenheimi célegyenesben, és idén negyedjére végzett az első helyen, ezzel pedig az összetettben ezüstérmes lett. Mögötte pedig 1,3 másodperces lemaradással végzett a második helyen a svéd Mattias Ekström, aki így harmadikként zárt a bajnoki ponttabellán. A negyedik skót Di Resta lett, aki a futamon a legjobb mercedeses versenyző volt. Befért még a legjobb tízbe Scheider, Martin, Da Costa, Spengler, Paffett és Tomczyk előtt. A manufaktúrák között pedig a BMW lett az idei bajnok. A friss bajnok, Pascal Wehrlein pedig az utolsó célba érő, 21. helyen zárt.

Ezennel pedig véget ért a Német Túraautó Bajnokság 2015-ös szezonja, véleményünk szerint ez egy rendkívül izgalmas évad volt, a szabálymódosításokat pedig jól eltalálta a vezetőség! A DTM mezőnye legközelebb 2016 tavaszán fog újra pályára lépni.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr197987551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása