F1 - ÚJABB DÖNTÉSEK SZÜLETTEK MEG AZ FIA TEGNAPI MEETINGJÉN

f1-italian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06-leads-at-the-start-of-the-race.jpg

Az Autosport jelentései szerint az FIA tegnapi genfi gyűlésén számos dologban történt megegyezés, mint például a szezon közben fejlesztésekben, a régi motorokat illetően és az alternatív erőforrás is téma volt.

Csütörtökön az FIA képviselői, valamint a Renault, a Honda, a Ferrari és a Mercedes kvartettje ültek egy asztalhoz Genfben. Az ülésen pedig egyhangúan megszavazták azt, hogy ne szigorodjanak tovább a regulák.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is 32 zseton fog a motorgyártók rendelkezésére állni, mindemellett az alsó-felső forgattyúsház, a szelepvezérlés, a generátor, a főtengely, a turbófeltöltő és a légszelep nyitott marad fejlesztésileg, mivel eddig ezek a területek korlátozva voltak. Ez a döntés pedig a Honda és a Renault számára kedvező, mivel tudjuk jól, hogy mekkora a franciák és a japánok lemaradása.

Az iménti tény pedig nem készteti majd arra a gyártókat, hogy kapkodva, 4,5 hónap alatt előálljanak a problémamentes specifikációval, mivel, ha valamivel netalántán gond akad, azt szezon közben lehet orvosolni.

Az Autosport értesülései szerint az a szabály is a múlté, mely leírja, hogy a beszállítók nem adhatnak el régebbi erőforrásokat partnereiknek.

Ugyanakkor a javaslatokat még el kell fogadnia a Forma-1 Bizottságának is, ám kicsi az esély arra, hogy ne, fognak zöld utat adni azoknak. Utána már csak a Motorsport Világtanács végső beleegyezése szükségeltetik, melyre decemberben kerülhet sor.

A fent nevezett brit portál arra is fényt derített, hogy az alternatív motoroknak semmi esélyük nincs arra, hogy a Forma-1-ben szerepeljenek. Az ötletgazda Bernie Ecclestone volt még korábban, ám a csapatok nem támogatták a brit üzletember koncepcióját.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr657974345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása