F1 - ALONSO VISSZAVONUL SZERZŐDÉSE LEJÁRTÁVAL?

f1-russian-gp-2015-fernando-alonso-mclaren.jpg

Fernando Alonso utalást tett arra, hogy miután lejár jelenlegi mclarenes szerződése, visszavonul a száguldó cirkuszból.

A spanyolok kétszeres világbajnoka 2014-ben hagyta el sikertelen évek után a Ferrarit, és visszatért ahhoz a Mclaren-hez, ahonnan 2007-ben viharos körülmények között távozott. Ráadásul egyelőre a brit istállónál sem megy neki a szekér, a beígért korai sikerek helyett ugyanis egyelőre a pontszerzés is nehéznek bizonyul az egyelőre igen gyenge Honda motorokkal szerelt versenygépekkel. A Japán nagydíjon Alonso a futam alatt rádión keresztül adott hangot frusztráltságának, így nem csoda, hogy több riporter is azonnal hozzászegezte a kérdést: marad-e a McLaren-Honda csapatánál?

Alonso akkor is, és a múlt heti Orosz nagydíj előtti sajtótájékoztatón is elmondta, nem fog távozni az istállótól, mert kitart mellettük, és bízik az új projekt sikerességében, szerinte már jövőre is nagyot léphetnek előre. Oroszországban azonban a spanyol tévének utalást tett arra, nem biztos, hogy jelenlegi szerződésének lejárta után is a királykategóriában marad. Ez (a jelenlegi kontraktusa) 2017-ben jár le. A kétszeres VB győztes múlt hétvégén futotta 250. versenyét a Forma-1-ben, egy honfitárs riporter kérdésére azonban azt válaszolta, nem hiszi, hogy eléri a 300 versenyhétvégén való részvételt. Ezt pont a 2018-as év elején teljesítené, ami enyhe utalás lehet arra, még két évet lehúz a Mclaren-Hondánál, ahogy azt a szerződése is előírja, azt azonban utána már nem hosszabbítja meg. 

Alonso-nak elmondása szerint továbbra is hőn áhított célja, hogy elérje harmadik világbajnoki sikerét is, ha azonban valóban visszavonul két év múlva, igyekeznie kell majd. Persze ez nem csak rajta, de nagy részben a Honda jövőbeni versenyképességén is fog múlni.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr667966054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása