F1 - A FERRARI BEVÁLLALHATJA ÚJ MOTORJÁT AUSTINBAN

f1-russian-gp-2015-kimi-raikkonen-ferrari-sf15-t.jpg

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene elárulta, még mérlegelik a lehetőségeket, de elképzelhető, hogy a soron következő Amerikai nagydíjon beépítik autóikba az újabb fejlesztésű motort, mely az utolsó lenne az idei szezonban, de már büntetéssel járna.

A Ferrari versenyzői már egyaránt negyedik erőforrásukat használják az idei szezonban, tehát még pont beleférnek a regulákba. A vörösök csapatfőnöke azonban elhintette, könnyen meglehet, hogy a Red Bull, a Toro Rosso és a McLaren-Honda után ők sem tudják majd négy motorral teljesíteni a szezont, és az utolsó futamokra beépítenek egy újabb fejlesztésű verziót, ami már a csapat 2016-os újításait is előkészítené.

A bökkenő csak az, hogy ezért Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel is hátrasorolásos büntetést kapna a következő futamon. Előbbi esetében ezzel nem is lenne nagyobb probléma, hiszen a finn már régen nincs versenyben az egyéni világbajnoki címért, Vettelnek azonban ugyan csak egy cseppnyi esélye, de van, így a Ferrari nagy dilemmába került: vajon meghúzzák-e a vonalat, és végleg feladják az idei küzdelmet, mondván, amúgy sincs sok esélyük, vagy a végletekig küzdenek, de az a 2016-os szezonban adott esetben hátrányként is érheti őket a Mercedesszel szemben, akik már az Olasz nagydíj óta jövő évre "előkészített" motorjaikat használják? A kérdésre a választ még maga a csapat se tudja, de az biztos, hogy elnökük, Sergio Marchionne elhatározta, jövőre a Mercedes kihívói lesznek, így semmiképp sem szeretnének akár minimális hátrányt is összeszedni német riválisaikkal szemben. 

Az ésszerű megoldás tehát a csapat számára valószínűleg az lenne, ha Vettel autójában hagynák a mostani hajtóegységet a büntetés elkerülése végett, így ameddig van matematikai esélyük a címre, megadják maguknak az esélyt a küzdésre, Raikkonen autójába pedig beszerelik az újat, hiszen a finnek a büntetés már nem jelentene hátrányt a bajnokságban.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr827966018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása