F1 - MEGVAN BERNIE ECCLESTONE UTÓDJA?

f1-russian-gp-2015-bernie-ecclestone.jpg

A Guardian nevű lap számolt be arról, miszerint egy amerikai ingatlanos akarja felvásárolni a Forma-1-et. A hírek szerint már meg is történt az első találkozó Ecclestone és az említett üzletember között. 

Az illetőt Stephen Ross-nak hívják. A 75 éves amerikai milliárdos már több területen is véghezvitt nagy projekteket: az ingatlanpiacon és az amerikai fociban, de próbálkozott már drónversenyzéssel is, jelenleg pedig 15 millió dollárt érő vállalatot vezet. Ross áll annak az amerikai-katari konzorciumnak az élén is, amely egy ideje fontolgatja a száguldó cirkusz felvásárlását. 

A fent említett lap értesülései szerint már meg is ejtették az első találkozót Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 kereskedelmi jogainak jelenlegi birtokosával. A kezdetleges "tárgyalást" elvileg Londonban tartották, ahol nemrégiben a Ross által birtokolt amerikai focicsapat, a Miami Dolphins volt érdekelt egy mérkőzésen. 

Az amerikai üzletember apja feltaláló volt, így nem csoda, hogy nem futamodik meg nagyobb projektekbe való belevágásoktól sem. A vakmerősége meg is hozta gyümölcsét, mára ugyanis nagyjából 6,7 milliárd dollárra becsülik vagyonát, ráadásul futballcsapata mellett az ingatlanok körében sem idegen. Olyannyira nem, hogy vállalata hazájában már vezető fejlesztőként szerepel a piacon, ráadásul még a New York-i társadalomban is jelentős szerepet játszik, miután több nagyobb alapítvány vezetőjeként is tevékenykedik. Ross még egy nagyobb projektben is érdekelt, mégpedig a drónversenyzésben. Az utóbbi években dollármilliókat ölt ebbe a modern versenyfajtába, melynek népszerűsítésén a mai napig dolgozik.

Stephen Ross tehát már több nagyszabású projektet is sikerrel véghezvitt, és nem elképzelhetetlen, hogy a katari társaság keretében legújabb álma a Forma-1 felvásárlása.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr117962888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása