F1 - MEGKEZDŐDÖTT A HUNGARORING FELÚJÍTÁSA

f1hungarian-gp2015maxverstappenscuderiatororossostr10.jpg

Megkezdődtek a felújítások Magyarország legnépszerűbb versenypályáján, a legrangosabb autóversenyt, a Forma-1-et is évente vendégül látó Hungaroringen. 

A legfontosabb pont az újraaszfaltozás, melynek keretében feltúrják az egész versenypályát, felmarják a körülbelül 5 centiméter vastag aszfaltréteget, majd új réteget fektetnek le a helyére.  Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke elárulta, ideális esetben még az ősz alatt befejezhetik a munkálatokat, de ha rossz időjárást fognak ki, akkor is legkésőbb tavaszig készen lesznek. A tervek szerint az első nemzetközi esemény, melyet már az új aszfalton rendeznek majd, az április végi WTCC (Túraautó Világbajnokság) futamhétvége lesz.

Mint kiderült, az FIA külön kérésére a rázóköveket is lecserélik, és két kanyarban, a 4-es és 11-es fordulóban dupla rázóköveket fektetnek majd el, melyek adott esetben a motorosoknak is kedvezhet. Gyulay Zsolt elmondása szerint először ezeket cserélik ki, majd csak azután kezdik el feltúrni az aszfaltot. Annak minőségét egyébként természetesen külön ellenőrzik majd az FIA emberei, így minél több munkagéppel kell dolgozni a minél jobb minőségű, simább aszfalt elérése érdekében. 

A versenyzők körében főleg azért is népszerű a Hungaroring, mert régi aszfaltja miatt sok a bukkanó és a trükkös pont a pályán, de ennek helyét nemsokára egy sokkal simább, "modernebb" aszfaltcsík veszi át. Ettől függetlenül már csak a közelben lévő főváros adta lehetőségek miatt sem kell attól tartani, hogy kisebb népszerűségnek örvend majd mostantól versenypályánk. 

A Formula.hu segítségével több érdekes adatot is megtudtunk a munkálatok során felhasznált anyagmennyiségekről. Például azt, hogy 2300 köbméter aszfaltot, majd' 4 kilométer hosszú szegélysort, 7500 darab vízelvezető szegélyt, valamint 2400 darab rázókő elemet használnak majd fel az újításokra. Ezen kívül több helyen lesz füvesítés is, de a gumifalak számát is növelik majd. 

Az újítások az előzetes jóslások szerint elérhetik akár a fél milliárd forint értékű összeget is. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr147871896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása