F1 - A RED BULL KISZÁLLÁSA A PIRELLI TÁVOZÁSÁT VONHATJA MAGA UTÁN?

f1-japanese-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11_2.jpg

Amennyiben a Red Bull és a Toro Rosso kivonul a Forma-1-ből, a Pirelli is megfontolja a maradását.

Mint ismert, a Red Bull és a Toro Rosso óriási bajban vannak azt illetően, hogy jövőre lesz-e erőforrásuk. A Mercedesnél zárt ajtókra találtak a bikák, míg a Ferrarinál csak 2015-ös motorokat tudnának biztosítani. Amennyiben nem lesz rövidesen megoldás, jövőre a kis és a nagy bikákat egyaránt elveszítjük.

A Pirelli nemrégiben nyújtotta be pályázatát, hogy 2017-től további három éven át lenne a Forma-1 hivatalos gumiszállítója, ám erre a posztra a Michelinnek is fáj a foga, így az olaszoknak és a franciáknak keményen meg kell küzdeniük érte. A minap pedig Paul Hembery, a motorsport igazgató azt nyilatkozta, hogy amennyiben a két red bullos istálló kiszáll, akkor előfordulhat, hogy követik útjukat, ugyanis ezzel a királykategória két kiváló, profi, jól finanszírozott csapattól esne el, a Pirelli számára pedig fontosak az energiaitalosok.

Amennyiben a Red Bull a távozás mellett teszi le a voksát, akkor jövőre egy Daniel Ricciardóval, egy Daniil Kvyattal, egy Max Verstappennel és egy Carlos Sainz Jr.-ral lesz szegényebb. Hembery kiemeli, hogy a Milton Keynes-i gárda junior programja példaértékű, mivel növeli a széria iránti érdeklődést. A szakember szerint valóságos katasztrófa lenne, ha jövőre ez a két csapat nem lenne ott a rajtrácson.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr707871212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása