F1 - A FORCE INDIA ÉS A SAUBER PANASZTÉTELE MIATT KERÜLHET AZ EU VIZSGÁLATA ALÁ A FORMA-1! ECCLESTONE NEM AGGÓDIK

f1-japanese-gp-2015-sergio-perez-sahara-force-india-f1-vjm08.jpg

A Sahara Force India F1 Team, valamint a Sauber F1 Team a minap panaszt tett a Forma-1 irányítása, valamint jogdíjak elosztása miatt, melynek következtében az Európai Unió vizsgálatot indíthat.

A fent nevezett két istálló panaszt tett EU-nál a Forma-1 ellen, melynek következtében vizsgálat indulhat. A panasz legfőbb okai az irányítás, a szabályok és a jogdíjelosztás. Előbbit például az támasztja alá, hogy a Forma-1 Stratégiai Munkacsoportjának tagjai az élcsapatok közül vannak válogatva. A Force India szerint a Forma-1-ben mindez nem fair, és ütközik a joggal.

Amennyiben a két csapat vádjait elfogadja az EU, az akár bele is avatkozhat a királykategóriába, melynek drasztikus következményei lehetnek, főleg, ha a tulajdonosokat és a csapatokat vesszük figyelembe.

A széria mindenható ura, Bernie Ecclestone a Sport Bildnek nyilatkozva elmondta, hogy az Európai Unió mindent rendben fog találni a Forma-1 üzleti részlegén.

Az Európai Bizottság részéről még nem érkezett hivatalos bejelentés, miszerint vizsgálatot indítana. Egy ilyen jellegű per akár 24 hónapot is igénybe vehet.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr737866534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása