WTCC - LOPEZ KÖNNYEDÉN NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT! MICHELISZ GYÖNYÖRŰEN HASZNÁLTA KI A TÖMEGKÁOSZT, HATODIK LETT!

wtcc-shanghai-2015-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-total-wtcc_1.jpg

Idei nyolcadik győzelmét aratta az első sanghaji futamon José Mária Lopez a Citroennel, megelőzve két csapattársát, Mullert és Loeb-öt. Michelisz pedig zseniálisan használta ki a rajt után történt tömegbalesetet, és a 15.-ről indulva a 6. helyen látta meg a kockás zászlót, és jelen pillanatban már csak egy pontra van a hazai közönség előtt nullázó Ma Qing Huától.

Mozgalmasra sikeredett a közép-európai idő szerint 8:55-kor induló első kínai futam rajtja. A élről induló José Mária Lopez simán eljött a rajtnál, miközben a 3. rajtkockából rajtoló Catsburg egy picit lassabb ütemben tudott elindulni, noha kétségtelen, hogy a legrosszabbul Ma és Valente számára sikerült a rajt, akik valósággal a rajtrácson ragadtak, majd tömegbaleset történt az úgynevezett "csigában". Tom Coronel, John Filippi, Tom Chilton, Rob Huff és Gabriele Tarquini is elvérzett, Norbi akkor már a hetedik helyen volt.

Még 10 kör maradt hátra, amikor az Alfa Romeo 4C kihajtott a mezőny elől. Ma a mezőny végéről felzárkózott féltávra Michelisz Norbi mögé, a nyolcadik helyre. Azonban Michelisz sokkal inkább az előtte autózó Lapierre-t tartott szem előtt, majd az utolsó körben, a hosszú egyenes végén megelőzte.

A Citoen Lopezzel, Mullerrel és Loebbel hármas győzelmet aratott a sanghaji első futamon, ezzel pedig a francia gyártó második konstruktőri címét vágta zsebre. A C-Elyseék mögött Catsburg lett a negyedik a Ladával, Bennani és Michelisz Norbi előtt. Még Lapierre, Monteiro, Valente és D'Aste szerzett pontot. Érdekesség, hogy minden célba érő pontot szerzett.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr617842154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2015.10.02. 16:38:00

Ez a hatodik hely még sokat érhet.
Gratolálok hozzá.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása