F1 - ROSBERGÉ A SUZUKAI POLE, KVYAT ROMMÁ TÖRTE A RED BULLT A VÉGHAJRÁBAN!

f1-japanese-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06_1.jpg

A Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg idei második pole-ját húzta be, míg az időmérő idejekorán ért véget, miután Daniil Kvyat 36 másodperccel a Q3 leintése előtt csúnyán összetörte a Red Bullt!

Q1

Már a harmadik edzésen visszatért a Mercedes az élre, azóta a német csapat csak továbberősítette vezető helyét. Lewis Hamilton és Nico Rosberg az orránál fogva vezette a mezőnyt. Mögöttük két finn, a williamses Bottas és a ferraris Raikkonen zárt a 3-4. helyen. A kiesők névsora pedig a következő lett: Button, Ericsson, Nasr, Stevens és Rossi.

Mindössze két említésre méltó esemény történt az első szakaszban. Az egyik Marcus Ericsson Spoonban való kicsúszása félidőnél, a másik pedig Max Verstappen utolsó másodpercekben való leállása volt. Az utóbbi eset kinyírta a többi pilóta javítás lehetőségét.

Q2

A Q2 nagyon eseménytelenül telt. A két Mercedes ismét tarolt, ám ezúttal Nico Rosberg lett az első az Ezüst Nyilak harcában, Őket Raikkonen és Massa követte. A kiesőzónában is csak Nico Hülkenberg az egyetlen meglepő név, vele együtt Sainz Jr., Maldonado, Alonso és a Q1 végén leálló Verstappen búcsúzott.

Q3

A zárószakasz is a Mercedes dominanciájának a jegyében telt el. Az első csörte után Rosberg volt az első helyen, mindössze 76 ezreddel megelőzve csapattársát, Hamiltont. Azonban a második pengeváltásra már nem került sor a véghajrában.

Ennek oka pedig Daniil Kvyat horrorisztikus bukása volt. A Red Bull orosz versenyzője a 10-es kanyarban lecsúszott az ívről, és a bal első kerekével megcsípte futamot, a hibáját megpróbálta korrigálni, de sikertelenül. Kvyat az RB11-esszel neki rongyolt a falnak, majd az orosz pilóta bukfencezett egyet. Az autó csúnyán megsérült, egyelőre kérdéses, hogy ebből autó lesz holnapra. Videón Daniil Kvyat balesete:

2015. Japán - Időmérő (2.videó)

Daniil Kvyat bukása, az időmérő Q3-ban.

Posted by Legújabb F1 videók on 2015. szeptember 26.

 

Így az időmérővégi tűzijáték elmaradt, és Nico Rosberg idén második alkalommal indulhat majd pole pozícióból, csapattársa, Lewis Hamilton csak a második lett. A harmadik hely óriási meglepetésre Valtteri Bottasé lett, a Williams finnje kis híján bement 1:33 alá. A szingapúri győztes, Sebastian Vettel ezúttal csak a negyedik rajtkockát szerezte meg. A harmadik rajtsorba is egy williamses és egy ferraris kvalifikált, Felipe Massa, valamint Valtteri Bottas személyében. Mögöttük Daniel Ricciardo zárt hetedikként a Red Bull-lal, megelőzve a nagyot villantó Romain Grosjeant, aki a Lotusszal a 8. helyre ért oda. Perez a 9. helyen zárt a Force Indiával, a nagyot eső Kvyat lett a tizedik.

f1-japanese-gp-2015-polesitter-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-team-second-place-lewis-hamilt.jpg

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com, Twitter / Formula 1, Facebook / Boxutca

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr477834826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása