F1 - HORNER: A RED BULL NEM KÖT PARTNERSÉGET AZ AUDIVAL

f1hungarian-gp2015christianhornerredbullracingsportingdirector.jpg

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, már biztos nem szerződnek le az Audival, mivel a német márka képtelen lesz bevállalni a Forma-1-et a nagy költségű büntetések miatt.

Az Auto Bild című lap a hét elején már tényként közölte: az Audi 2018-ban érkezik a királykategóriába, és partnerséget köt a Red Bull-lal. A hét közepére aztán már több szaklap is megírta a német márka érkezését, és érezhető volt, hogy talán már maga az Audi is szeretné elindítani a hosszú ideje tervezgetett programot (ugyan tagadták, de valószínűleg a volt Ferrari csapatfőnököt, Stefano Domenicalit is ezért igazolták le tavaly), azonban a dízelbotrány nagyon úgy tűnik, keresztül húzta ezen számításokat. 

f1-japanese-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11.jpg

A Volkswagen egy szoftverrel próbálta kijátszani a káros anyagok kibocsájtására vonatkozó előírásokat, és jelen helyzet szerint ezért akár több tíz milliárd dolláros veszteségek is érhetik a céget. Ez természetesen azt jelentené, hogy nem hogy a Forma-1 költségeire nem lenne pénzük, de még a gyár fenntartása is nehéz lenne.

Christian Horner a minap elárulta, már nem gondolhatnak lehetőségként az Audira, ami a Red Bull-nak nagyon rossz hír, hiszen jelenleg nincs erőforrásuk a jövő évre, ráadásul ha meg is egyeznek a Ferrarival, az olaszokkal kötött partnerséget csak átmenetinek szánták, és igazán az Audi érkezését várták 2018-ban. Ez azonban nem fog megtörténni, Horner ugyanis úgy fogalmazott, "az Audival való tervek füstbe mentek".

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677839310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása