F1 - A MÁSODIK EDZÉSEN IS ZUHOGOTT AZ ESŐ JAPÁNBAN: KVYAT ZÁRT AZ ÉLEN A MERCEDESEK ELŐTT

f1-japanese-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing.jpg

A második szabadedzésen sem rághattuk tövig a körmünket, miután az ég ismételten leszakadt Suzukában. A 90 perces tréningen a Red Bull orosz pilótája, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb, egy hajszállal megelőzve a mercedeses Nico Rosberget. A harmadik helyen Lewis Hamilton a Mercedesszel már 0,5 másodperces hátránnyal zárt.

Eléggé lassan csordogáltak ki a pályára az autók a közép-európai idő szerint 7:00-kor kezdődő második gyakorlás elején, végül négy perc elteltével Daniil Kvyat kimerészkedett a depóból a Red Bull RB11-essel, intermediate abroncsokon, melyeken rögtön egy 1:49.3-al nyitott, majd Nico Rosberg a Mercedesszel egy másodperccel tornázta lejjebb az orosz idejét, a német mögé pedig Hamilton zárkózott fel. Nem sokkal később a hungaroringi ezüstérmes visszaszerezte az első pozíciót, 23 ezreddel bevágva Rosberg elé.

Ezután számottevően erősödött a csapadék intenzitása, melynek következtében Max Verstappen ki is csúszott, 30 perccel a kockás zászló előtt minden pilóta a bokszba hajtott. Még később néhányan kimentek a pályára, ám köridejeikkel nem tudták megváltani a világot, ennek következtében a sorrendben sem történt változás.

f1-japanese-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11.jpg

A második edzésen az elsőhöz hasonlóan egy Renault-motoros pilóta diadalmaskodott, Daniil Kvyat lett az első a Red Bull képviseletében, 1:48.277-es idejének köszönhetően. Az orosz mögött zártak a Mercedes versenyzői, azonban Nico Rosberget és Lewis Hamilton nagyjából fél másodperc választotta egymástól, meglepő módon a germán javára. A legjobb három mögött a másik Red Bull-lal Daniel Ricciardo negyedikként zárt, megelőzve a Ferrari duóját, Sebastian Vettelt és Kimi Raikkonent, az ausztrál még 1 másodpercen belül tudott zárni, azonban a két ferraris hátránya 2 másodpercre hízott. A TOP 10-et a két toro rossós, Sainz Jr. és Verstappen, valamint a sauberes Nasr és a lotusos Maldonado tette teljessé.

A harmadik szabadedzés közép-európai idő szerint szombaton hajnalban 5:00-kor veszi kezdetét.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr27825438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása