F1 - A RED BULLNÁL ÉS A TORO ROSSÓNÁL MÁR FELKÉSZÜLTEK A KISZÁLLÁSRA

f1-malaysian-gp-2015-daniel-ricciardo-red-bull-racing-and-max-verstappen-scuderia-toro-ros.jpg

A Ferrari továbbra sem tett bejelentést afelől, hogy biztosítanak-e jövő évtől motorokat a Red Bull és a Toro Rosso számára. A nagy és a kis bikák egyaránt számolnak már a kiszállás lehetőségével.

A Red Bull Motorsport tanácsadója, Dr. Helmut Marko megerősítette, hogy amennyiben a két red bullos csapat nem kap Ferrari motorokat jövőre, Abu Dhabi után búcsút intenek, és elhagyják a királykategóriát. Ennek fő oka az, hogy egy ilyen kaliberű, prémium istálló jövőre már nem a középmezőnyben akar küszködni. 

Marko szerint sokan nincsenek képben, hogy milyen következményekkel járna az, ha a Red Bull és a Toro Rosso véget vetnének Forma-1-es szerepvállalásuknak. Az osztrák azt is elárulta, hogy igazából csak az azonos üzemanyaggal, valamint a szoftverrel van a fő probléma, míg a motor és a hardver kérdéskörét valamiképpen meg tudnák oldani.

A FOM elnöke, Bernie Ecclestone elmondta az Autosportnak, hogy a döntés a Ferrari-elnök Sergio Marchionne kezében van. Ám, az elnök nagyon is fél a Red Bulltól, így ha válasza nemleges lesz, akkor két csapat négy rendkívüli képességekkel megáldott pilótáját veszíthetjük el, ami egyenlő lenne a katasztrófával a Száguldó Cirkuszban. A brit milliárdos szerint rövidesen fény derül a dolgok kimenetelére, ugyanakkor Ecclestone természetesen örülne annak, ha a felek egyezségre jutnának, a jobb futamokért.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr747815040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása