WEC - PORSCHE-FÖLÉNY AZ AUSTINI IDŐMÉRŐN IS!

wec-austin-2015-18-porsche-team-porsche-919-hybrid-romain-dumas-neel-jani-marc-lieb.jpg

Austinban sem hagyott alább a Porsche lendülete: a #17-es és a #18-as rajtszámú 919-es kibérelte az első sort az időmérő edzésen. A rivális Audinak és a Toyotának esélye nem volt.

LMP1

Le Mans és a Nürburgring után a Circuit of the Americas pályán is folytatódott a Porsche diadalmenete, legalábbis a németek remekeltek az időmérő edzésen. A pole-ba kerülő #18-as autó időmérős legénysége, Neel Jani és Marc Lieb nagyon keményen megdolgozott a sikerért. Amikor a svájci először kigurult a pályára, csak egy negyedik időt tudott kipréselni magából, miután a hybridhajtással gondok akadtak, majd nem sokkal később a francia összekapart egy második időt. Azonban ekkor Jani úgy vélte, hogy az Audi túl közel van hozzájuk, így a biztonság kedvéért a #18-as Porsche újra kiment a pályára. A svájci versenyző 1:46.018-at futott, melynek köszönhetően olyannyira javult a duó átlaga, hogy még a szomszéd garázsban lévő márkatársakat, Hartley-t és Bernhardot is megverték.

A két 919-es mögött a két Audi zárt: a 3. rajtkocka a #8-as autóé lett, míg a világbajnoki tabellát vezető #7-es egység csak negyedikként zárt. A négygyűrűsök mögött a két Toyota végzett, előrébb az #1-es rajtszámú géppel.

LMP2 / GTE Pro / GTE Am

12009562_984435678279553_6881680884694283393_n.png

Az LMP2-es kategóriában a #47-es Oreca zárt az élen, még annak ellenére is, hogy a tréning elején miattuk került el a piros lobogó. A GTE Pro géposztályban a #99-es Aston Martiné lett a pole, míg az amatőrök közt a #77-es Porsche volt az etalon, fennállásuk során először bizonyult a legjobbnak kategóriájában az ismert színész, Patrick Dempsey vezette istálló.

A futam közép-európai idő szerint pontban éjfélkor rajtol, és ezúttal mind a hat órát élőben fogja közvetíteni az Eurosport.

Fotó: motorsport.com, Facebook / FIA WEC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr617800082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása