FORMULA E - ROBIN FRIJNS-T LEIGAZOLTA AZ ANDRETTI!

cphml64wgaa00ut.jpg

Egykori Forma-1-es holland reménységet igazolt le az Amlin Andretti Autosport Formula E-csapat, aki nem más, mint Robin Frijns.

A 24 esztendős Frijns egykor óriási tehetségnek lett kikiáltva, főleg azok után, hogy bajnoki címet nyert a Formula BMW Europe, a Formula Renault 2,0-ás, valamint a Formula Renault 3,5-ös szériákban, ezt mind 2010 és 2012 között. Ezek után egy jó ideig benne volt a pakliban, hogy rövidesen Forma-1-es versenyzői ülést fog kapni. Egy-egy évig volt a Sauber és a Caterham tesztpilótája, azonban ez a pozíció nem hozta meg a várva várt előretörést a karrierjében. Ennek következtében kikerült a Forma-1-es körforgásból, így idén a Blancpain GT Series sorozatban próbál szerencsét, jelenleg Ő az egyik bajnokesélyes.

A holland pilóta akkor tért vissza a formulaautókhoz, amikor az amerikai Formula E-gárdától tesztlehetőséget kapott a második "évad" előszezonjában a Donington Parkban. A teszten ugyanakkor nem sokat volt a pályán az első szezont a középmezőnyben záró csapat, miután a hajtáslánc esetében hiba hiba hátán volt, ezek után döntött úgy az előszezon tesztek vége felé az Andretti, hogy visszaáll az első szezonos konstrukcióhoz. 

Szerda este pedig az Andretti Twitter-oldalán erősítette meg, hogy a 2015/16-os szezonban Robin Frijns lesz Simona de Silvestro csapattársa. Ezzel a bejelentéssel pedig már csak két szabad hely maradt az idei rajtrácson: már csak az Aguri adós a bejelentéssel.

Fotó: Andretti Autosport

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr377797260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása