F1 - BETILTHATJÁK A SZÉLCSATORNÁKAT?

f1-singapore-gp-2015-felipe-nasr-sauber-c34.jpg

A Stratégiai Csoport többségi szavazással eldöntötte, be kívánják tiltani a szélcsatornák használatát a királykategóriában. Emellett más költségcsökkentés szempontjából jelentős új szabályokat is beiktatnának...

A hat csapat (Mercedes, Ferrari, Red Bull, Mclaren, Williams, Force India), valamint Bernie Ecclestone és az FIA részvételével működő csoport tegnap fontos kérdésekről döntött, és kiderült, milyen irányban képzelik el a sport jövőjét. A legfontosabb módosítás, melyet szeretnének szabályba iktatni, hogy beszüntetnék a szélcsatornák használatát. Ezzel nem csak egyszerűen a költségeket csökkentenék, de átállnának egy olcsóbb és modernebb fejlesztési módszerre is, a CFD technológiára, mely a végtelenségig leegyszerűsítve azt jelenti, számítógépes programozással kísérleteznék le a csapatok a fejlesztéseiket. A tervek szerint ez a módosítás 2017-től léphetne életbe.

Egy másik költséghatékony megoldást is elfogadtak és megszavaztak a csoportban: meghatározhatják majd a motorok és váltók maximális eladási árát, ezzel is segítve a kiscsapatokat. A gyártók ugyan eddig azt hangoztatták, képtelenek olcsóbban adni az erőforrásokat, mivel az új hybrid technológia miatt drága a kifejlesztésük, ha bevezetésre kerül ez az új szabály, kénytelenek lesznek tartani magukat a költségplafonhoz. A tervek szerint egy váltót maximum 2 millió, egy komplett hajtóegységet maximum 12 millió euróért lehetne eladni. 

Persze ezek a változtatások még közel sem tekinthetők biztosnak, hiszen a bejelentés után több csapat is jelezte, nem értenek egyet minden részlettel, ráadásul még a szeptember 30-án ülésező Motorsport Világtanácsnak is el kell fogadnia azokat.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr97799494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.18. 23:50:09

Tiltsák be az egész F1-et! Ugyan a nézők, drukkerek nem szoktak komoly károkat okozni, mint a focis csőcselék, de ez az agyonszabályozás a technikai sportok halála. A F1 a szememben jó tíz éve halott.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása