F1 - ÚJABB NAPTÁRTERVEZET MALAJZIA MIATT

f1-malaysian-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11-and-nico-hulkenberg-sahara-force-in.jpg

Újabb naptártervezet látott napvilágot a mai nap a Maláj Nagydíj áthelyezési mizériájának végett. Azonban az új előzetes terv újabb problémákkal rukkolt elő.

A múlt héten került újra előtérbe, hogy mikor fogják megrendezni a 2016-os futamot Kuala Lumpurban, ugyanis a korábbi előzetes versenynaptárban szeptember 25-ére lett kiírva, azonban így csak egy héttel lenne később, mint a Szingapúri Nagydíj. A sepangi szervezők emiatt aggodalmukat fejtették, ugyanis így csak egymástól szippantanák el a nézőket.

Ezután került nyilvánosság elé az a koncepció, hogy a Maláj Nagydíj lehetne a decemberi szezonzáró futam, azonban Ecclestone a karácsonyi ünnepek közelsége miatt kútba dobta az ötletet. Még az lehetett volna egy lehetséges verzió, hogy márciusban Sepanggal kezdődik meg a jövő év, azonban úgy néz ki, hogy találtak más megoldást is.

Az Auto Motor und Sport részéről Tobias Grüner fejtette ki a Twitteren kedd reggel azt, hogy a legújabb elképzelés rendkívüli módon oldaná meg Sepang gondjait. A szingapúri, a japán és a maláj versenyekre három egymás utáni hétvégén kerülne sor.

Azonban az új naptárral kapcsolatban volt más kivetnivaló is, mégpedig a négyhetes nyári szünet eltűnése. A legújabb tervezett azt is rendhagyó módon orvosolta: a Belga és az Olasz Nagydíj 1-1 héttel későbbre tolta. A fenti információk birtokában így nézne ki a versenynaptár ezen szakasza:

  • augusztus 7. - Magyar Nagydíj,
  • szeptember 4. - Belga Nagydíj,
  • szeptember 11. - Olasz Nagydíj,
  • szeptember 25. - Szingapúri Nagydíj,
  • október 2. - Japán Nagydíj,
  • október 9. - Maláj Nagydíj.

Ugyanakkor még ezzel a verzióval kapcsolatosan is vitába lehetne szállni, például a téren, hogy hat hétvége alatt öt verseny kerülne megrendezésre, ez szintén egy példátlan felállás lenne, és minden valószínűséggel a csapatok is le fogják szavazni az ötletet. Úgy néz ki, hogy csak a március szezonkezdet jelentene megoldást a felmerülő problémákra, ám erre vajmi kevés az esély.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr377790986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása