F1 - ROSSZABBODOTT A SZMOGHELYZET SZINGAPÚRBAN, A SZERVEZŐK EGYELŐRE NEM AKARJÁK LEFÚJNI A FUTAMOT

co8yvzbweaaljcm.jpg

Számottevően romlott a szmoghelyzet Szingapúrban, amely miatt veszélybe került a Szingapúri Nagydíj. Ugyanakkor a szervezők nem aggódnak, szerintük nem marad el a hétvégi futam, ugyanis óvintézkedések kerülnek bevezetésre.

A hírek már napok óta a Szingapúrban uralkodó, aggasztó szmoghelyzetről szólnak, illetve arról, hogy emiatt akár el is maradhat a Forma-1-es Nagydíj a városállamban. Hétfő délután a látótávolság 500 méternél is rövidebb volt nappal, ez pedig meggátolhatja a mentőhelikoptert az esetleges felszállásban, ennek tudata, pedig gátat szabhat az edzések, valamint a futam megrendezésében.

A levegő szennyezettségét illetően megdőlt az éves rekord tegnap: 222 PSI-t mérték a szakemberek, a helyi hatóságok úgy vélik, hogy a helyzet még rosszabbra fordulhat, főleg, ha szél továbbra is kedvezőtlen lesz. Az elmúlt napokban több szabadtéri eseményt is le kellett fújni emiatt.

Mindeközben pedig a pálya területén megpróbálnak mindez ellen védekezni. Minden orvosi poszt állandó készenlétben lesz, továbbá N95-ös maszkokhoz lehet hozzájutni a Marina Bay Street Circuit, valamint a lehető legtöbb helyen feltüntetésre kerül a PSI-érték.

A Környezetvédelmi Szövetség szerint a szélirányban pénteknél vagy szombatnál hamarabb változás nem várható, utána délkeleti, valamint keleti irányból fog áramolni a szmog, azonban nem non-stop, mint az előző napokban. A következő 24 órában továbbra is az egészségtelen kategóriában lesz a szennyezett levegő mennyisége.

Fotó: ESPNF1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr407790506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása