F1 - RENAULT: SAJÁT CSAPAT VAGY TELJES KISZÁLLÁS!

f1-belgian-gp-2015-renault-sport.jpg

A Renault vezetője, Carlos Ghosn ma, egy frankfurti sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a jövő évtől kezdve nem lesznek motorszállítók, ergo a Red Bull-lal és a Toro Rossóval is szakított. Tehát, a francia gyártó mostantól csak gyári csapatként hajlandó maradni a Forma-1-ben!

Ghosn ma elmondta, hogy 2016-tól nem fognak vállalni motorszállítói szerepet, tehát csak abban az esetben hajlandóak a Forma-1-ben maradni, ha lesz gyári csapatuk. Ellenkező esetben hátat fordítanak a Száguldó Cirkusznak. A vezető a Lotusszal való tárgyalásokat illetően csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy jelenleg a pozitívumokat és a negatívumokat mérlegelik, még folyamatban vannak a megbeszélések.

Mégpedig ezeken a megbeszéléseken múlik Grosjean és Maldonado jövője is, amennyiben a francia gyártó visszavásárolja az enstone-i alakulat, a francia pilóta biztonságban van, azonban Maldonado repülne a csapattól, miután a Renaultval együtt a Total is érkezne, így a PDVSA számára nem lenne hely. Spekulációk szerint Maldonado a Force Indiánál lehet befutó, noha a mérnökök nagyon meg akarják tartani Perezt, ami persze érthető, elég csak visszatekinteni a venezuelai versenyző "zúzós" múltjára. Amennyiben nem jön össze a biznisz a Lotus és a Renault között, akkor valószínűleg Grosjean átnyergel a Haashoz, míg Maldonado és PDVSA évi 50 millió dollárja marad Enstone-ban.

A hír pedig hivatalos, miszerint a Red Bull és a Toro Rosso más gyártó erőforrásait fogja jövőre használni. Dr. Helmut Marko kijelentette, hogy a Mercedesszel nem jutottak dűlőre, a Hondával pedig egyértelműen nem kalkulálnak, mint lehetséges opció, szóval a bikák mentsvára a Ferrari lehet.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr807790810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása