WTCC - LOPEZ NYERTE AZ 1. FUTAMOT, MICHELISZ IDÉN ÖTÖDJÉRE DOBOGÓS

11998922_687524978014365_4473882993797503638_n.jpg

José Mária Lopez már a rajtnál átvette a vezetést, mely a leintésig nem adott ki a kezéből, így a citroenes idei hetedik győzelmét szerezte meg. Michelisz Norbert második lett a Zengő Motorsport Hondájával, így idén ötödik alkalommal zárt a TOP 3-ban. A dobogó legalsó fokára a gyári Hondát kormányozó Gabriele Tarquini állhatott fel.

Már a rajt utáni első métereken eldőlt a győzelem sorsa, ugyanis a második helyről jobban csípte el a rajtot Lopez, így azonnal be tudott férkőzni a pole pozíciós Michelisz Norbert mellé, belső ívre. Onnantól kezdve az argentin érinthetetlen volt, ráadásul az utolsó körökre alaposan begyújtott a rakétákat, végül 3 másodperces előnnyel nyert meg az első futamot Motegiben. Michelisz Norbert pedig magabiztosan tartotta a második helyet a 13 körös futamon, noha a 4-5. kör környékén úgy tűnt, hogy Tarquini gyorsabb a magyarnál, azonban végül Norbi is leszakította valamennyire a 2009-es világbajnokot, így a Zengő Motorsport pilótája a második helyen ért célba, idei ötödik pódiumos helyezését elérve. Tarquininek pedig be kellett érnie a harmadik helyre.

Az első hármas egyértelműen uralta a futamot, mögöttük ott volt a másik három gyári citroenes, eredetileg Muller - Ma - Loeb sorrendben, azonban a négyszeres világbajnok hibázott egyet, így a francia pilóta nyakára csúnyán ráesett a Ma - Loeb kettős. Ma pedig egy brutális féktávot vett a célegyenes végén, és odatette magát Mullernek, a kemény manővernek köszönhetően a kínai felzárkózott a 4. helyre, mögötte Mullert és Loeb-öt intette le a kockás zászló.

Mehdi Bennani csúnyán beleszürkült a mezőnybe, végül a 7. helyen ért célba, megelőzve a ladás Rob Huffot, a mezőny végéről felzárkózó, hondás Tiago Monteiro, valamint a chevroletes Hugo Valente.

Katasztrofális futamon van túl a ROAL Motorsport, ugyanis Coronel és Chilton is fékhiba miatt esett ki, méghozzá ugyanazon a féktávon következett be a baj. A kiesők listájára még Nicky Catsburg iratkozott fel, akinek már a rajt után gondjai voltak, meg is pördült a holland.

A második futam 8:25-kor rajtol.

Az első futam végeredménye:

cats_1.jpg

Fotó: FIA WTCC / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr667783514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása