F1 - A RED BULL ÉS A RENAULT SZINGAPÚRBAN TÁRGYALÓASZTALHOZ ÜL

daniel-ricciardo-canadian-f1-grand-prix-es5f-qu_pepx-750x501_1.jpg

Az energiaitalos csapat és a francia gyár azonban nem kapcsolatát próbálja majd menteni, hanem sokkal inkább a különválás körülményeit fogják megvitatni.

Több hírforrás szerint is már maga a Renault vezérigazgatója, Carlos Ghosn is beleegyezett a felek válásába, miután enyhén szólva sem terv szerint sikerült az idei és az azt megelőző szezonjuk a Red Bull-lal. A válás tehát egyre valószínűbbnek tűnik, a korábbi nagy sikerek ellenére is ( 2010 és 2013 között egyhuzamban négyszer nyert egyéni és konstruktőri világbajnoki címet a páros). Dr. Helmut Marko, az osztrák egyesület tanácsadója a Speed Week-nek elárulta, a következő versenyhelyszínen - azaz Szingapúrban - találkozót tartanak a Renault-val, és megpróbálnak valamilyen megoldást találni. Teljesen tehát Marko nem mondta ki, hogy biztos a szakítás, és erről fognak egyeztetni, de nagyon valószínű, hogy ez lesz a forgatókönyv. 

A legnagyobb vitát a két fél között szinte biztos, hogy az új motor bevetése fogja jelenteni, ugyanis ha szétválnak majd útjaik, egyik fél sem szeretné a másikat erősíteni a jövő évre. A Renault azonban így hagyná kárba veszni 12 módosító pontját, a jelenlegi helyzetüket tekintve azonban elég valószínűtlen, hogy ez megtörténik (ha csak végül nem úgy döntenek, hogy kivonulnak teljesen a Forma-1-ből). Sokkal valószínűbb az a forgatókönyv, miszerint még ebben az évben, de csak a szezon után vetné be új erőforrását a Renault - tehát élesben már nem debütálna a motor, de mivel még a 2015-ös évben lenne bemutatva, továbbra is engedélyezett lenne a módosító pontok bevetése.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr937776122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása