F1 - HAMILTON-GYŐZELEM, ROSBERG-DRÁMA MONZÁBAN!

f1-italian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06_4.jpg

Lewis Hamilton sima győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon a Mercedesszel, aki pályafutása 40. és idei 7. győzelmét aratta. A dobogóra még a ferraris Vettel és a williamses Massa állhatott fel. Nico Rosberg autója pedig a véghajrában füstölt, ezzel pedig minden bizonnyal szertefoszlottak a német világbajnoki reményei.

Rögtön nagy, szinte tragikus fordulattal indult az 53 körös Olasz Nagydíj. A rajtnál Kimi Raikkonen csúnyán visszafulladt a rajtnál, a ferraris azonnal a mezőny végére csúszott vissza, miközben Hamilton a rajtnál simán eljött, míg Vettel másodikként fordult. A finn pilótát kikerülő Nico Rosberg szintén visszaesett a rajtnál, a német mercedeses két pozíciót veszített az indulását. Miközben a középmezőnyben is ment az aprítás, a két Lotus két körön belül betlizett, és Nasr-nak is ki kellett jönnie azonnal egy szervizelésre.

Ezután a verseny java arról szólt, hogy Hamilton lépésről-lépésre hizlalta az előnyét Vettellel szemben. Mindeközben Rosbergnek nem volt sima futama, több alkalommal is figyelnie kellett az első fékjeire, így a Williamseket csak a kerékcserék folyamán tudta átugrani. A valódi show-t pedig Raikkonen, Perez, Ericsson és Verstappen csinálták. Kimi Raikkonen a sírból mentette meg a versenyét, és óriási csatározások után a TOP 10 közepéig tört előre. Noha, a finn pilótának a bokszkiállásánál volt egy meleg momentuma, amikor a pit bejáratánál a Manorral Roberto Merhi majdnem eltalálta őt. Sergio Perez pedig nagyon szép tempót diktált a Force Indiával, így a mexikói egy vaskos pontszerzéssel távozott Monzából, míg Ericsson szintén egy szép, stabil versenyt futott, a jutalma egy 9. hely lett. Max Verstappen pedig ugyan a középmezőnyben ragadt, de az előzései ismét nagyon precízek voltak.

Az igazán nagy dráma az 52. körben következett be, amikor Nico Rosberg Mercedesének hátulja előbb füstfelhőt, majd lángnyelveket eregetett. A német pilóta a harmadik helyről búcsúzott, sőt már a második pozícióért is pariban volt a ferraris Vettellel. Így azonban a német számára a világbajnoki remények is füstté váltak. 

Az utolsó körben így Hamilton, Vettel, Massa, Bottas és Raikkonen alkotta a TOP 5-öt. Noha a Williams pilótái között még volt egy-két pengeváltás a pódium legalsó fokáért, azonban Massa nagyon szépen tartotta magát, így Bottas nem tudott előzni.

Lewis Hamilton győzelme végig megkérdőjelezhetetlen volt, így az angol simán húzta be idei 7., és pályafutása 40. győzelmét. A Mercedes britje mögött Sebastian Vettel zárt a második helyen az egyik SF15-T-vel, míg Kimi Raikkonen az ötödiken a másikkal, szóval a tifosik számára egészen kellemes nap volt. A vörös paripák szendvicsében a williamsesek zártak, Massa sorozatban másodjára dobogón az Olasz Nagydíjon, mögötte Bottast intette le a kockás zászló. Az élmenők mögött, a 6-7. helyeken a két Force India-versenyző zárt, Perez - Hülkenberg sorrendben. A TOP 10-et a két Red Bull-pilóta, Ricciardo és Kvyat, valamint az őket szétválasztó, sauberes Ericsson zárta.

Az Olasz Nagydíj végeredménye:

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr707764816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása