F1 - ENNYI ZSETONJA MARADT MÉG A GYÁRTÓKNAK

f1-italian-gp-2015-sebastian-vettel-ferrari-sf15-t.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy a szezon hátralévő futamai során a motorgyártók még hány zsetonból gazdálkodhatnak.

Az egészen egyértelművé vált az Olasz Nagydíjat megelőzően, hogy a Mercedes mind a hét módosító pontját beáldozta a továbbfejlesztett motorért. A csillagmárkás istállónak a tempóján ez meg is látszott, noha a megbízhatóság terén nem nyugodhatnak meg Brackleyben, ugyanis az új V6-os Nico Rosberg W06-osában az erőforrás már három szabadedzés után megadta magát egy nem azonosított probléma miatt, így könnyen megeshet, hogy a vasárnapi futamon Lewis Hamilton is bajba kerülhet.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is megerősítette, hogy felhasználtak "néhány" zsetont a hazai futamuk előtt. Az FIA fényt derített arra, hogy az a néhány szám szerint három. Az olaszok még négy módosító pontot vethetnek be a szezon utolsó harmadában.

A Honda ezúttal nem használt fel zsetont, a korábbi futamok során a 9-ből már 5-öt bevetettek a japánok, azaz a november végi szezonzáróig még szintén négy módosító pont áll rendelkezésükre.

A Renault takarékoskodik eddig a legjobban a zsetonokkal, a 12-ből eddig még egyet sem (!) használt fel a francia gyártó. Az eredeti tervek szerint Szocsira akartak bevetni néhányat, habár a legfrissebb pletykák azt pedzegetik, hogy a frissített motor mégsem az Orosz Nagydíjra fog megérkezni.

Így állnak a motorgyártók a zsetonokkal:

Motorgyártó Megmaradt zsetonok száma Az Olasz Nagydíjra felhasznált zsetonok száma A szezon során felhasznált zsetonok száma összesen
Mercedes 0 7 7
Ferrari 4 3 6
Honda 4 0 5
Renault 12 0 0

 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr287764114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása