F1 - A PIRELLI TÖBB GUMIABRONCSON SÉRÜLÉSNYOMOKAT TALÁLT BELGIUMBAN

f1-belgian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06-leads-at-the-start-of-the-race.jpg

A mai nap folyamán fény derült arra, hogy nem csak Nico Rosberg gumiján találtak vágásnyomokat a Pirelli szakemberei. Az olasz gumigyártó az FIA-hoz fordult segítségért a probléma orvoslása érdekében.

A hétvége folyamán két, nagy utózöngével bíró defekt is történt Belgiumban. Az egyik Nico Rosberg pénteki esete volt, a másik pedig Sebastian Vettelé a vasárnapi futam véghajrájában. A gumigyártó elemzései azt tanúsítják, hogy az előbbi incidenst egy idegen tárgy okozta, míg az utóbbit a gumi elhasználódása.

Hétfőn a motorsport.com adta hírül, miszerint a Pirelli az edzéseket követően több gumin is vágásnyomokat vélt fölfedezni, amennyiben ezeket a szetteket a futamon is használták volna a csapatok, annak csúnya vége lehetett volna. Az esetek többségében a hátsó abroncsok károsodtak.

Így a Pirelli az FIA-hoz fordult, mégpedig abban, hogy a jövőben ügyeljenek oda jobban a pálya és a bukóterek takarítása, miután a betétfutamokon általában nagy a "mészárlás", így a törmelékmennyiség is tetemes. A híres portál szerint már a csapatok is kifejezték aggodalmukat e téren, miután a Forma-1-es pilóták a pálya több pontján is szélesebb ívet autóznak, mint a fiatalabbak.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957731944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása