F1 - VETTEL ÉS A PIRELLI EGYMÁSRA MUTOGATNAK

f1-belgian-gp-2015-sebastian-vettel-ferrari-sf15-t-heads-to-the-pit-late-in-the-race-with.jpg

Igen kemény kritikával illette a Pirellit a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel, aki egy harmadik helyet bukott el egy jobb hátsó defekt miatt. A német szerint nem elfogadható az, amit a Pirelli művel, azonban az olasz gumibeszállító úgy gondolja, hogy a négyszeres világbajnok vállalt túl nagy kockázatot.

A Ferrari és Sebastian Vettel egy merész stratégiát választott annak érdekében, hogy az igencsak szürke hétvégéjükből kihozzanak egy dobogós helyezést az istálló 900. viadalán. A német pilóta a 14. kör végén jött ki a depóba, és váltott lágyról közepes gumikra, azonban a húzás nem jött be, mivel a Pirelli pont az utolsó körben adta meg magát, így a gumival együtt Vettel harmadik helyről szövögetett álmai is szétrongyolódtak, és csak 12.-ként rangsorolták.

A leintés követően Vettelnek megeredt a nyelve, és azonnal szóba hozta, hogy az volt a mázlija, hogy nem 200 méterrel korábban, az Eau Rouge kanyarban történt ez az incidens, különben a történetnek sokkal rosszabb véget is érhetett volna. Nyíltan le is támadta a Pirellit a német, hogy elfogadhatatlan az, amit csinálnak. A csapattal együtt már felkeresték a Pirellit, azonban a válasz az volt, hogy ők nem tehetnek róla, biztos valami kivágta az abroncsot.

A Pirelli is megszólalt Vettel nyilatkozata után Paul Hembery képviseletében, és az volt a lényege, amit mondtak, hogy a gumi élettartama a végéhez ért, Vettelék túlvállalták magukat.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr497728386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása