F1 - MEGTÖRT A ROSBERG-DOMINANCIA, HAMILTON AZ ÉLEN A HARMADIK EDZÉSEN! ALONSO KO!

f1-belgian-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06.jpg

Lewis Hamilton megtörte Nico Rosberg eddigi belgiumi dominanciáját, és magabiztos fölénnyel diadalmaskodott a harmadik edzésen. Fernando Alonso a McLaren-Hondával csak egy installációs kör erejéig hagyta el a depót...

A szombat délelőtti szabadedzésen nem kellett sokáig várni arra, hogy a pilóták abszolválják első installációs köreiket, sőt, egyhamar az első mért köröket is megérkeztek a részükről.

Az első percek igencsak kalandosra sikerültek Roberto Merhi számára, aki a Manorral a buszmegálló sikán előtt előzte az egyik Toro Rossót, azonban túlvállalta magát a féktávon, így megforgott. Szerencséjére nem sérült az autója.

Az első gyors körök után egy igen érdekes TOP 3 alakult ki, miután Daniel Ricciardo, Kimi Raikkonen és Nico Hülkenberg alkotta azt negyed óra elteltével.

És ahogyan szóba került Kimi Raikkonen, arra lehettünk figyelmesek, ahogyan a 13-as kanyarban csúnyán lecsúszott a Ferrarival az ívről, majd a pályáról is, így a Jégembernek korrigálnia kellett egyet.

Mindeközben a Mercedesek is előrébb törtek, Hamilton egészen az első helyig meg sem állt, míg Rosberg csak a harmadik pozícióig tudott felkapaszkodni, másfél tizeddel lemaradva a brit csapattárstól. Tehát, a 20. perc környékén úgy álltunk, hogy a Red Bull színeiben jeleskedő Daniel Ricciardo szétválasztja az Ezüst Nyilakat. Viszont percekkel később Ricciardo visszavette az első helyet, sőt, Verstappen feljött másodiknak.

Azonban a McLarennél az élet továbbra sem fenékig tejfel. Ugyanis Fernando Alonso motorjával és/vagy kipufogójával problémák támadtak, mindenesetre a spanyol autója csúnya hangokat adott ki és a forró gáz is szivárgott belőle. Így a spanyol pilóta a harmadik edzését a bokszban töltötte, az MP4-30-as pedig szét lett szedve, mint egy LEGO-autó.

Újabb eseményekre és változásokra pedig féltávig és az azt követő percekig kellett várni, amikor is Romain Grosjean is megpördült a buszmegálló sikánban, de az élen ennél sokkal fontosabb dolgok történtek. A Red Bull pilótái átvették hagyján a vezetést, de a második helyet is, Ricciardo - Kvyat sorrendben, míg Vettel a Ferrarival feljött a harmadik pozícióba, a negyedikben pedig Max Verstappen tanyázott. A Mercedesek ekkor az 5. és a 7. helyet foglalták el Hamiltonnal és Rosberggel.

Azonban percekkel a leintés előtt újabb változás történt az élen, Mercedes 1-2. alakult, hatalmas fölénnyel. Lewis Hamilton tört az élre, mögé közel öt tizedes lemaradással sorolt be Nico Rosberg. Sőt, a Red Bull a képzeletbeli dobogóról is leszorult, miután a Ferrarik is javultak, Vettel és Raikkonen a 3-4. pozícióba kapaszkodott fel.

A sorrend pedig a leintésig nem változott, így a harmadik edzésen az első tízben zárt Hamilton, Rosberg, Vettel, Raikkonen, Perez, Ricciardo, Kvyat, Hülkenberg, Bottas és Massa. A hétvége programja a kvalifikációval folytatódik, délután 14 órától.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr457725244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása