F1 - MOTORT KELLETT CSERÉLNI VERSTAPPEN AUTÓJÁBAN, 10 HELLYEL SOROLJÁK HÁTRÉBB A HOLLANDOT A BELGA NAGYDÍJON!

max_verstappen_f1_grand_prix_belgium_previews_y-gnu02y1xxl.jpgRosszul indul Max Verstappen számára a majdnem, hogy hazai versenyének számító Belga Nagydíjon, ugyanis a Toro Rosso tinipilótája 10 helyes rajtbüntetésre tett szert motorcsere okán.

Max Verstappen autójában a Toro Rosso szerelőinek ki kellett cserélniük a Renault-erőforrást, emiatt a 17 éves holland tíz hellyel hátrábbról várhatja a piros lámpák elalvását a vasárnapi belga futamon.

A Renault sorozatos műszaki galibái döntőben meghatározzák Verstappen szezonját, ugyanis autójába már a 6. erőforrás fog bekerülni, miközben csak négyet lehet felhasználni büntetlenül.

"Muszáj lesz megértenünk a gumiabroncsokat, és kidolgoznunk egy jó stratégiát Max számára, miután kapni fog egy rajtbüntetést a motor cseréje miatt." - nyilatkozta a Toro Rosso fő versenymérnöke, Phil Charles az Autosport hasábjain.

"Nagyon nagy kár érte, hogy pont Max hazai versenyén történik mindez, de erről szól a versenyzés, és várjuk a kihívást." - zárta gondolatait Charles.

Verstappen a hétvége folyamán a harmadik pilóta, aki a motorcsere és a vele járó büntetés áldozatául esik, miután a McLaren pilótái is új erőforrást kapnak.

A holland pilóta viszonylag biztató teljesítményt nyújtott Belgiumban, az első edzésen a 7. leggyorsabb időt autózta, míg a második tréningen a 13. pozícióban zárt.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr247724154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása