F1 - ECCLESTONE SEGÍTENE A FIATAL TEHETSÉGEK HELYZETÉN

1418221265.jpg

Bernie Ecclestone, a Forma-1 Menedzsment elnöke segíteni szeretne a királykategóriába feltörekvő úton járó fiatal versenyzőkön. A brit milliárdos üzletember két ötletet is felvázolt.

Manapság nehéz a Forma-1-be kerülés azoknak a pilótáknak, akik rendkívüli tehetséggel rendelkeznek, de nincs meg a megfelelő anyagi hátterük, ugyanis a nehéz helyzetben lévő kiscsapatoknak szüksége van minden egyes dollárra, így inkább a tehetősebb anyagi hozzájárulással érkezőket választják pilótáiknak. 

Ecclestone ezen szeretne változtatni, és kapásból két lehetséges megoldással is előállt. Az egyik, hogy indítsanak egy külön GP2-es csapatot a száguldó cirkusz előtti "lépcsőnek" nevezett sorozatban, ahova az előző szériák alapján kiválasztott kizárólagos tehetséggel rendelkezőket ültetnék be egy szezonra. 

A másik megoldás a már oly sokszor emlegetett harmadik autó lenne, ami annyit jelent, hogy az F1-es nagycsapatok közül páran kettő helyett három autót indíthatnának, és az "extra" autóban egy fiatal pilótának kellene lehetőséget adni. Az már más kérdés, hogy eme opciót az istállók ismét leszavazták. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr897697460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása