WEC - A NISSAN FELFÜGGESZTI LMP1-ES PROJEKTJÉT

nissan-le-mans-2015.jpg

Az idei Le Mans-i 24 órás viadalon debütáló Nissan LMP1-es programja nagy kudarccal kezdődött a legendás megmérettetésen, és úgy tűnik, még túl sok fejleszteni való van az autón ahhoz, hogy részt vehessenek a bajnokság következő fordulóin. 

Az eredeti tervek szerint a Nissan Nismo már az Endurance VB idei első futamán, a 6 órás silverstone-i versenyen bemutatkozott volna, ám az autó versenyképesebbé tétele érdekében a japánok eltolták debütálásukat a WEC harmadik állomására, a híres Le Mans-i 24 órásra.

Számítani lehetett rá, hogy mivel egy ilyen erőt próbáló versenyen vesznek részt először, küszködni fognak majd egy kicsit, de arra a vezetőség rémálmaiban sem gondolt, hogy egy körön 20 másodpercet kapnak majd az élmenőktől, és három elindított autójuk közül csak egy látja meg a kockás zászlót.

A Nissan tehát csúnyán leszerepelt Le Mans-ban, és ennek hatására nem is indulnak el a bajnokság következő állomásán, a Nürburgringen. Pedig érdekes, hogy a két megmérettetés között több, mint 2 hónap telik el, így ebben az időszakban bőven lett volna idő fejlesztgetni és tesztelni a versenygépet. A csapat kommünikéje arról nem ír, mennyi időre függesztik fel programjukat. 

Fotó: F1 Fanatic

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr587689632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása