FORMULA E - NEVET KAPTAK A MOTOROK

_l0u0722.jpg

Októberben ismételten felvisítanak a Formula E-autók, amely a 2015-16-os szezon kezdetét fogja jelenteni a debütáló idényében nagy sikernek örvendő, elektromos szériának. A második évben 10 csapat nyolcféle erőforrással fog versenyezni, a motorokat pedig már az FIA is ellenőrizte, és mindegyiket rendben találták.

Múlt héten a Nemzetközi Automobil Szövetség közzétette az október 17-én startoló második szezon nevezési listáját, mostanra sor került hajtásláncok ellenőrzésére is.

Mint ismert, a második szezonban már nem lesznek egységesek az autók, a hajtáslánc beszerzésével kapcsolatos gondot a csapatoknak egyénileg kellett megoldaniuk, szerencsére mindannyiuknak sikerült, különféle megoldásokkal.

Vannak csapatok, akik bevállalták a saját erőforrás legyártását, avagy társultak egy másik gyártóval; ebbe a kategóriába tartozik például az e.Dams-Renault, vagy a DS Virgin Racing, akik a Renaultval, illetve a Citroennel szövetkeztek. Azonban voltak bőven olyanok, akik más opciót választottak.

Egyedül a Team Aguri döntött úgy, hogy megtartja a tavalyi konstrukcióját, az SRT_01E-t, míg a Dragon Racing a Venturi motorját fogja használni, a VM200-FE-01-est.

Azonban nem szabad elfeledni, hogy a csapatok a kasznin nem módosíthatnak, azonban az erőforrást korlátok nélkül. Ide tartozik az elektromotor, az áramátalakító, a váltó és a hűtési rendszer.

A Formula-E 2015/2016-os szezonjának nevezési listája (zárójelben az erőforrásnevek):

ABT Schaeffler Audi Sport (ABT Schaeffler FE01)
Andretti Formula E Team (Andretti ATEC-01)
Dragon Racing (Venturi VM200-FE-01)
DS Virgin Racing Formula E Team (Virgin DSV-01)
Mahindra Racing Formula E Team (Mahindra M2ELECTRO)
NEXTEV TCR Formula E Team (NEXTEV TCR FormulaE 001)
Renault e.Dams (Renault Z.E.15)
Team Aguri (SRT_01E)
Trulli Formula E Team (Motomatica JT-01)
Venturi Formula E Team (Venturi VM200-FE-01)

Fotó: fiaformulae.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627677942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása