DTM - SCHEIDERT KIZÁRTAK, MAGYARÁZKODIK AZ AUDI

dtm_incidens1.jpg

Timo Scheidertől elvették a második futamon elért hatodik helyért, miután a versenybírák a németet találták vétkesnek Robert Wickens és Pascal Wehrlein kilökéséért.

Óriási botrányt robbantott ki egy utolsó körös incidens, amely egy nehezen félreértelmezhető rádióüzenetre vezethető vissza. Miután az utolsó kör elején Pascal Wehrlein megelőzte Timo Scheidert, és az általa üldözött Robert Wickenst, az Audi motorsport részlegének a főnöke, Dr. Wolfgang Ullrich arra utasította a csapatrádión Scheidert, hogy lökje ki az előtte haladó kanadait és Wehrleint. Scheider pedig eleget tett a kérésnek. A motorsport világát az incidens komolyan megdöbbentette, nem véletlenül, ugyanis ez nem volt méltó a DTM kiváló színvonalához.

dtm_incidens2.jpg

Hosszas vizsgálódások után a stewardok arra az álláspontra jutottak, hogy Scheider valóban szándékosan okozta az utolsó körös balesetet a második futamon, ami miatt a németet kizárták. Ennek köszönhetően Lucas Auer lépett előre a hatodik helyre, míg Antonio Félix Da Costa bekerült a pontszerzők közé.

A négygyűrűs márka a hírek szerint megúszta további szankciók nélkül, miután Ullrich bocsánatot kért a rádióüzenetért, állítása szerint nem instrukciónak szánta, sőt nem is akarta, hogy Scheider meghallja.

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr417675452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása