F1 - SZABAD GUMIVÁLASZTÁS JÖVŐRE?

pirelli-tyre-2015-f1-testing-barcelona-p.jpg

A korábbi tiltakozást követően már maga a Pirelli is preferálná, ha a Stratégiai Munkacsoport koncepciójának megfelelően a csapatok maguknak választanák a versenyhétvégékre a keverékeket 2016-tól. Persze az olaszok is tudják, hogy ez az egyetlen út annak érdekében, hogy továbbra is a királykategóriában maradjanak.

A Pirellivel kapcsolat pletykák nem az olasz gumigyártó idei, sőt, nem is a következő szezonjáról szólnak, hanem az esetleges távozásukról, amelyet egy, a Michelin részéről érkező, megnyerő pályázata válthat valóra, ez pedig azt jelentené, hogy az olaszok hat év után kiesnek a Forma-1 körforgásából.

2016-ra mindenki olyan téren koncentrál, hogy miképpen lehetne a futamokat még izgalmasabbá, és még fordulatosabbá tenni. Ebben a témában a Stratégiai Munkacsoport tudott előállni egy igencsak leleményes koncepcióval, amely azt foglalja magában, hogy 2016-tól minden csapat kiválasztaná két keveréket a rendelkezésre álló négyből.

Nemrégiben a Pirelli komolyan bírálta ezt az ötletet, mivel az olaszok szakemberei szerint ennek súlyos biztonsági kockázata van, ráadásul, ha egy csapat rosszul dönt a keverékeket illetően, akkor az a Pirelli hírnevén ejt csorbát. Utoljára a Pirelli imázsa a 2013-as Brit Nagydíjon látott defektsorozat után romlott számottevően.

Azonban a munkacsoport megbeszélése óta a helyzet gyökeresen változott, az olasz gumigyártónak egy hónapja még nemigen adtak a véleményére, azonban Paul Hembery szerint hamarosan megérkezhet a bejelentés arról, hogy hogyan tovább.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr367672416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása