DTM - MORTARA A LEGGYORSABB AZ ELSŐ SZABADEDZÉS UTÁN AUSZTRIÁBAN

edoardo-mortara_0.jpg

Péntek délután megkezdődött a Német Túraautózás idei ötödik versenyhétvégéje a Red Bull Ringen, Spielberg-ben. A nyitóedzést Edoardo Mortara nyerte az Audival, de a legjobb napot összességében a Mercedes zárta, a csillagos márka nyolc autója közül ugyanis nem kevesebb, mint hat került be a legjobb tízbe. A BMW a kiugróan jó zandvoorti hétvége után ismét visszaszürkült a mezőnybe. 

Mortara 1:25.585-ös idővel zárt az élen, mellyel alig 1 tizeddel előzte meg a 2. helyezett Gary Paffett-et. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára Mortara csapattársa, Timo Scheider fért fel, aki két és fél tizedet kapott az olasztól. Ők hárman voltak az egyedüliek, akik 1:26 alá tudták szorítani leggyorsabb köridejeiket.

A Mercedes zárta a legeredményesebb napot a három márka közül, de mint ismeretes, a szabadedzések eredményeire sosem lehet úgy tekinteni, mintha ez lenne a valós erősorrend, bár az tény és való, hogy azt ki lehet venni már az első edzésből is, hogy a Red Bull Ringen tavaly is erősnek bizonyuló stuttgartiak idén is jók lehetnek az osztrák hegyekben. 

A BMW nagyon rossz napot zárt, mindössze egyetlen versenyzőjük, a tavalyi bajnok Marco Wittmann fért be az első tízbe. A bajorok sokkal jobb folytatásban reménykednek, de kiváló, hibátlan teljesítményre lesz szükségek, hiszen a múltkori zandvoorti "dominanciájuk" miatt most ők kapják a legtöbb pluszsúlyt.

A szombati nap a második szabadedzéssel kezdődik majd, pontban délben. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr497670582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása