FORMULA E - D'AMBROSIO MARAD A DRAGON RACINGNÉL

d_ambrosio.jpg

Az ex-Forma-1-es versenyző Jerome D'Ambrosiot a Dragon Racing megtartja a második Formula E-szezonra is.

A belga Jerome D'Ambrosio nevét először 2011-ben ismerhettük meg, amikor a Virgin istálló színeiben debütált a Forma-1-ben, ám az autó gyengeségéből kifolyólag a 14. helynél előrébb nem tudott törni. Ezután még a 2012-es olasz futamon volt beugró pilóta a Lotusnál az akkorra eltiltott Romain Grosjeant helyettesítve, 13. lett.

A majd' 1 éve indult elektromos bajnokságban más ex-királykategóriás versenyzőhöz hasonlóan Ő is ott volt a rajtrácson, végül egészen jó szezont zárt. Egy berlini győzelemmel és kettő, a londoni futamokon szerzett második hellyel bebiztosította negyedik helyét az összetettben, a három bajnokesélyes mögött.

Maga Jerome D'Ambrosio jelentette be, hogy a második szezonban is igényt tart szolgálataira a Dragon Racing. A belga pilóta úgy érzi, hogy a csapattal tudnak építeni majd erre az egy győzelemre és a két második helyre. 

A Dragon Racing a Venturi által felkészített, elektromos motorcsomagot fogja majd használni az első évben, melyben már nem a Renault fogja az összes versenygépet istápolni, hanem az azóta jelentkezett manufaktúrák. A Renault kizárólagosan csak az e.dams csapatára fog koncentrálni.

A csapatok és manufaktúráik a 2015-16-os szezonban:

ABT Schaeffler Audi Sport Spark-Abt Sportsline
Andretti Autosport Spark-Andretti
NEXTEV Team China Racing Spark-NEXTEV
Dragon Racing Spark-Venturi
DS Virgin Racing Spark-Citroen
e.dams-Renault Spark-Renault
Mahindra Racing Spark-Mahindra
Team Aguri Spark-McLaren
Trulli Formula E Team Spark-Motomatica
Venturi Formula E Team Spark-Venturi

 

Visszatérve a cikk fő témájához, Jerome D'Ambrosio maradásához. A hírt a Dragon társalapítója, Jay Penske is megerősítette, sőt azt is megtudhattuk, hogy belga versenyző a 7-es rajtszámú autót fogja vezetni. Penske látva D'Ambrosio első szezonban nyújtott teljesítményt, a második évben több pódiumos helyezést vár.

Jerome D'Ambrosio szerződéshosszabbításával immár négy nevünk van, akiről tudjuk, hogy látni fogjuk versenyezni a 2015-16-os idényben is. Ők a belga pilóta mellett Lucas Di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport), Daniel Abt (ABT Schaeffler Audi Sport) és a világbajnok Nelson Piquet Jr. (NEXTEV Team China Racing).

Az elmúlt hetekben a Dragon is bonyolított privát tesztet, hasonlóan több, másik istállóhoz, megelőzve az augusztus 10-ei, első hivatalos előszezoni tesztnapot, melyet a Donington Parkban fognak megrendezni. A Formula E második szezonja október 17-én rajtol, Pekingben, akárcsak a debütáló évadban.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727653352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása