MOTOGP - KETTŐS REPSOL HONDA-GYŐZELEM A SACHSENRINGEN

Marc Marquez sima győzelemmel zárta le a hétvégét, ami látva az edzéseken nyújtott teljesítményét, nem okozott meglepetést senkinek. A Hondák egész hétvégén jobbnak bizonyultak, így Pedrosa 2., Rossi viszont még mindig minden versenyt az első 3-ban zárt, szóval komoly léptekkel halad a világbajnoki cím felé.

Nem mondhatjuk, hogy késhegyre menő küzdelmek és elképesztő csaták voltak, mivel hiába nem volt nagy különbség a 4 legjobb pilóta között, viszonylag könnyedén és hamar eldőltek a pozíciók, és inkább úgy tűnt, mintha taktikáznának.

Lorenzo a rajtnál nagyon agresszívan helyezkedett és megelőzte mind a két Hondát, viszont a tempója utána kevésnek bizonyult. Marquez megelőzte, és innentől kezdve elköszönt a mezőnytől. Rossinak kellett pár kör, míg fölzárkózik, de megelőzte Pedrosát és néhány körön át Lorenzoval is csatázott, de az is viszonylag hamar eldőlt.

Féltáv körül Pedrosa is unta a 4. helyet, így megelőzte Lorenzot, majd hamar utolérte Rossit és néhány körön belül meg is előzte. Rossi utána sokáig tudta tartani a tempóját, de az utolsó 4 körben Pedrosa meglépett előle, így csatára nem került sor.

Marquez ugyan nem rajt-cél győzelmet aratott, és nem is olyan hatalmas előnnyel, de végig kézben tartotta a futamot. Idei 2. győzelmét aratta, és ezzel a pontversenyben is följött egy kicsit, de a hátránya még így is 66 pont Rossi mögött, aki viszont 13 pontra növelte az előnyét Lorenzoval szemben.

A MotoGP-sek számára most jön egy hosszabb szünet, 3 hét múlva lesz a következő futam Indianapolisban.

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr977620150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása