DTM - DA COSTA-POLE A MÁSODIK FUTAMRA ZANDVOORT-BAN

da_costa.jpg

Antonio Félix Da Costa tegnap másodikként végzett az 1. futamon, mára pedig megőrizte remek formáját, és megszerezte a pole-t a 2. futamra Hollandiában. A BMW ismét dominált, de már nem olyan mértékben, mint szombaton. A Mercedes javult tegnap óta, az Audi kevésbé: két bajnoki éllovasuk csak a mezőny sűrűjéből indulhat.

A BMW sorozatban harmadszorra szerzett pole-t a Német Túraautó bajnokságban, miután Spengler norisringi, valamint Farfus tegnapi rajtelsősége után ma Félix Da Costa nyerte a kvalifikációt. A portugál 1:30.483-as időt futott leggyorsabb körén, amely (többek között a mai hűvösebb időnek köszönhetően) majdnem 8 tizeddel gyorsabb Augusto Farfus tegnapi pole körénél. Mögötte három márkatársa végzett, Spengler-Farfus-Wittmann sorrendben. 

A legjobb nem BMW-s az 5. helyen záró Miguel Molina lett az Audival. Ez önmagában nem lenne rossz, a tény azonban, hogy a spanyol az egyetlen a négykarikások közül, aki befért a legjobb tízbe, már nem túl biztató. A bajnokság két éllovasa, Jamie Green és Matthias Ekström csak a 18. és a 16. (!) helyről indulhatnak majd. Nagyon nehéz dolguk lesz, ha pontot / pontokat akarnak majd szerezni, hiszen tegnap láttuk, nem könnyű előzni a szűkös zandvoorti aszfaltcsíkon.

A két Audis élmenő szenvedéséből a bajnokság jelenlegi 3. helyezettje, a Mercedeses Pascal Wehrlein profitálhat, aki legjobb Mercedesesként a 6. helyre kvalifikálta magát. Már tegnap is ő volt az egyetlen a tabella elején tanyázók közül, aki pontot tudott szerezni, de most még nagyobb esélye van sok pontot rabolni, és akár át is ugrani két riválisát. A Mercedes egyébként javult tegnap óta, ezúttal már 4 autójuk is befért a TOP 10-be. 

A legszerencsétlenebb az időmérőn Tom Blomqvist volt, aki lila szektorokat autózott az első két részén a pályának, de aztán a 3. szektorban utolért egy felvezető körön lévő bolyt, és Lucas Auer feltartotta őt. Auert a versenyfelügyelők vizsgálják, de ha meg is büntetik az osztrákot, az már nem segíthet az így mindössze 21. rajthelyet megszerző Blomqviston. 

A bajnokság nagyon szorossá válhat a ma délutáni futammal, ugyanis jelen állás szerint a legjobb háromból csak Wehrlein szerezne pontot, a BMW pilótái pedig domináns tegnapi futamuknak köszönhetően már így is nagyon sokat léptek előre az összetettben, ma pedig tovább csökkenthetik a különbséget az élen állókkal szemben. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr287619758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása