WTCC - MULLER NYERTE AZ ELSŐ EDZÉST, MICHELISZ 3. LETT!

11713887_663649863735210_5507504990683490711_o.jpg

Az első szabadedzésen két Citroen-pilóta zárt az élen, Muller - Lopez sorrendben. A két élmenő mögött a hétvégén eddig több, mint kiváló teljesítményt nyújtó Michelisz Norbert végzett a harmadik helyen a Zengő Motorsport Hondájával. Csak egyetlenegy Chevrolet fért be a TOP 10-be, a másik öt Cruze a mezőny végén!

Egy betétsorozat miatt csúszott ezúttal a tréning kezdete, az első szabadedzés Vila Realben 10:30-kor vette kezdetét közép-európai idő szerint. A 30 perces menetet ismét Lopez kezdte a legjobban a Citroennel, és mögötte ismételten Michelisz Norbi neve tűnt fel az eredményjelző, aki csak két tizeddel futott lassabb kört argentin versenyzőtársánál, aki kapásból megverte tegnapi, győztes idejét, bár ez nem meglepő, mivel a pénteki nap folyamán mindenki csak ismerkedett a pályával.

17 percet kellett várnunk arra, hogy valaki a gumifallal is megismerkedjen: Nestor Girolaminak sikerült azt lepusszantania a NIKA International Hondájával, az argentin pilóta azonban zavartalanul folytathatta a körözést a találkozót követően. Valamivel később Tom Coronelnek gyűlt meg a baja első gumijával, amely defektet kapott, így a hollandnak be kellett evickélnie a depóba.

Miközben zajlottak az események, az élmezőnyben is történt változás: Loeb a Citroennel megelőzte Norbit, így a kilencszeres ralibajnok tudhatta magának egy kis ideig a második helyet, mivel Norbi nem félt visszavágni egy remek köridővel, melynek köszönhetően egy pillanat alatt visszakerült a második pozícióba. Azonban még nagyobbat Yvan Muller tudott csak robbantani, aki egy elképesztően gyors utolsó résszel kiütötte nagy riválisát, Lopezt a vezető helyről.

Azonban az edzést piros zászlóval kellett leinteni, mivel Gabriele Tarquini a Hondával felnyársalta Tom Chilton Chevroletjét az egyik féktávon. Mivel a gyakorlást már nem tudták újraindítani, Yvan Muller zárt Lopez előtt. Michelisz Norbert pedig a tegnapi második helyezés után ma egy harmadikkal nyitott. A magyar pilótát a másik két gyári citroenes, Loeb és Ma, illetve a gyári hondások követték, Tarquini - Monteiro felállásban. A NIKA Hondáját kormányozó Nestor Girolami ismét eredményesen szerepelt, a tegnapi kilencedik hely után ma egy nyolcadikkal gazdagodott. A TOP 10-et a legjobb chevroletesként a 9. pozícióban végző Hugo Valente, és az SLR Citroen marokkói pilótája, Mehdi Bennani zárta. A legjobb ladás ezúttal Rob Huff lett, de ő is csak a 11. helyen zárt.

VIDEÓ - Ez történt az első szabadedzésen:

A hétvége programja a közép-európai idő szerint 13:00-kor kezdődő második szabadedzéssel folytatódik.

Az első szabadedzés végeredménye:

fp2_wtcc_vegeredmeny.png

Fotó: FIA WTCC / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677617664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása