WTCC - LOPEZ AZ ÉLEN AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT, A "SPÓROLÓS" MICHELISZ 10.!

10480594_663647077068822_2103176827637542553_o.jpg

José Mária Lopez volt a leggyorsabb a kvalifikációt megelőzően a Citroennel, megelőzve csapattársát Sebastien Loeböt, illetve az egész hétvége folyamán eddig stabil teljesítményt nyújtó Nestor Girolamit. A a nulladik és az első szabadedzést a 2-3. helyen záró Michelisz Norbi ezúttal ugyan csak 10. lett, de nem kell megijedni, mivel a magyar pilóta már nem is jött ki a pályára a véghajrában, ahogyan új gumit sem használt fel.

Egy újabb késéssel ugyan, de közép-európai idő szerint 13:15-kor megkezdődött a második szabadedzés Vila Realben. Magyar szempontból jól kezdődött az edzés, ugyanis már az első gyors körével a harmadik helyre jött fel, Lopez és Loeb mögé.

A tréning második fele egy szokatlan értesítéssel kezdődött meg: Jaap van Lagent kizárták a gyakorlás további részéről, mivel többször is megsértette a pályahatárokra vonatkozó szabályt. Mindeközben a köridők látványosan javulni kezdtek: a Loeb - Ma - Bennani trió tűnt fel az élen, Michelisz Norbi pedig az eredménylistán lecsúszott a nyolcadik helyre.

Azonban még az utolsó percek is tartogattak változásokat: Lopez 2:01.155-ös idejével megfutott a hétvége abszolút leggyorsabb körét. Az argentin mögött francia csapattársa, Sebastien Loeb, és a NIKA International Hondájával repesztő, és nagy meglepetést okozó honfitársa, Nestor Girolami zárt.

Ma Qing Hua végzett a negyedik helyen, megelőzve a hazai közönség előtt autózó Tiago Monteirót és a négyszeres világbajnokot, a citroenes Yvan Mullert. Legjobb ladásként zárt a hetedik helyen Rob Huff, maga mögé utasítva Bennani és Coronel kettősét.

Az első tízet Michelisz Norbert zárta a zengős Hondával, ám nem kell megijedni, mivel a magyar fiú az utolsó szakaszban nem hajtott ki a pályára, miközben az is könnyen megeshet, hogy többen friss Yokohama-szetten futottak nála gyorsabb időt, így nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az első tréning végeredménye jobban megfelel a valóságnak.

A WTCC-hétvége 16:15-kor folytatódik a kvalifikációval, azonban az eddig tapasztaltak alapján még az sem kizárt, hogy várni kell a kezdésre.

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr487618140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása