WTCC - LOPEZ-POLE PORTUGÁLIÁBAN, MICHELISZ A 4. HELYRE KVALIFIKÁLTA MAGÁT!

cjoccpewgaamryr.jpg

José Mária Lopez nyerte az időmérő edzést a Citroennel, több, mint fél másodpercet verve francia csapattársára. Michelisz Norbert a negyedik lett a Zengő Motorsport Hondájával Vila Realben.

A közép-európai idő szerint 16:15-kor kezdődött időmérő edzést kétszer is meg kellett állítani. Először a Q1-ben, mivel Yvan Muller az autóján felejtett ventilátorral hajtott ki a pályára, az alkatrész pedig menet közben szállt le az autóról. Második alkalommal pedig a Q2-ben kellett kényszerszünetet elrendelni, mivel Nestor Girolami nekiment a falnak, és kitört a bal első kereke.

Nemcsak Girolami, hanem Bennani is megtörte az autóját, így tíz versenyző maradt az öt továbbjutó pozícióra, azonban a második futamon az első tíz helyezett indul fordítva, így megkezdődött a lassúsági verseny a második futamos pole-ért. Végül a második futamra az első sort két citroenes bérelte ki, név szerint Ma Qing-Hua és Yvan Muller. Kettejük Q2-es kihullásának köszönhetően Lopez, Loeb, Tarquini, Michelisz és Valente jutott tovább a harmadik szakaszba.

A fináléban a két Citroent még csak megközelíteni is lehetetlen, Lopez és Loeb simán szerezte meg az első két rajtkockát az első futamra. A két citroenes mögött óriási meglepetésre Hugo Valente zárt az egész hétvégén bukdácsoló Chevroletvel. Tarquini hatalmas hibájának köszönhetően Michelisz lett a legjobb hondás, az olasz veterán pedig csak ötödik lett a magyar mögött.

Fotó: Touring Car Times / Twitterk

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr207618520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása