F1 - HAMILTON A POLE-BAN A BRIT NAGYDÍJON!

ham.jpg

Lewis Hamilton szerezte meg az első rajtkockát a Mercedesszel hazai közönsége előtt. Mellőle csapattársa, Nico Rosberg indulhat. A Mercedesek mögött a második sorban a két Williams, a harmadikban a két Ferrari zárt.

A Q1-ben a mezőny számára a legnagyobb kihívást az tartogatta, hogy ne vegyék túl szélesre a 9-es kanyar kijáratát, ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a versenyzők és a csapatok lelkére kötötte, hogy aki négy kerékkel elhagyja a pályát a Copse-kanyar kijáratán, annak az idejét törölni fogják. Az FIA be is tartotta az ígéretét, emiatt többen kényszerültek egy körrel többet megtenni, mint amennyit terveztek. Az első szakaszban Kimi Raikkonen bizonyult a leggyorsabbnak a Ferrarival, de meg kell jegyezni, hogy a finn világbajnok legjobb idejét már a Pirelli közepes szettjén futotta. A kiesők névsorában nem volt túl nagy meglepetés: Nasr búcsúzott az első szakasz végén a két McLarennel és a két Manorral egyetemben.

A Q2-ben a két Mercedes uralta a mezőnyt, élen Nico Rosberggel, így innentől kezdve megkérdőjelezhetetlen volt az, hogy Lewis Hamilton és Rosberg között dőlhet el majd a pole sorsa a harmadik szakaszban. A második szakaszban Perez, Grosjean, Verstappen, Maldonado és Ericsson búcsúzott. A Toro Rosso 13. helyén kieső hollandjának a tapadásra panaszkodott nagyon sokat, a STR10-eseknek időmérős formájuknak közük sem volt ahhoz, amit az edzéseken mutattak.

A fináléban elmaradtak a várt izgalmak, miután a Mercedesek utolsó körükben nem tudtak javítani, így a szakasz korai részében futott idejükkel bérelték ki az első sort. Azonban most nem Nico Rosberg, hanem Lewis Hamilton bizonyult gyorsabbnak, így az angol hazai közönsége előtt ünnepelhette harmadik angliai első rajtkockáját. Egyedül a williamses Massa tudott parádézni utolsó körében, aki felugrott a harmadik helyre, maga mögé utasítva csapattársát, Bottast, és meglepő módon a két Ferrarit! A harmadik sorban az olasz istálló pilótái Raikkonen - Vettel sorrendben zártak. A negyedik sorba kvalifikálta magát a Red Bull orosz pilótája, Daniil Kvyat, ahogyan a toro rossós Carlos Sainz Jr. is. Az ötödik sor a force indiás Nico Hülkenbergé és a red bullos Daniel Ricciardoé lett.

A Forma-1-es Brit Nagydíj közép-európai idő szerint vasárnap 14:00-kor rajtol.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr957595260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása