WTCC - ELŐZETES: 2015 FRANCIA NAGYDÍJ

wtcc-paul-ricard-2014-norbert-michelisz-honda-civic-wtcc-zengo-motorsport.jpg

Pár nap szünet után folytatódik a WTCC 2015-ös szezonja, az idei hetedik állomásra látogat el a mezőny, amely a Paul Ricard.

A pálya és a tudnivalók

7-castelletc3-white-1024x522.jpgEgy tipikus Citroen-pályán, a dél-franciaországi Paul Ricardon kerül megrendezésre az idei hetedik versenyhétvége.

A francia aszfaltcsík mindössze csak 3841 méter hosszú, talán nem véletlen az, hogy a pilótáknak mindkét futamon 16 kört kell teljesíteniük.

Hiába rövid a pálya vonalvezetése, mégis elképesztően nehéz, technikás. A legjellemzőbb kanyartípusok a következők: derékszögű kanyarok, sikánok, gyors, íves kanyarok és egy kör a Paul Ricardon a hajtűvel zárul.

Az alábbi videóban Michelisz Norbert bemutatja a francia versenypályát:

A Paul Ricardra érvényes súlytáblázat:

Citroen C-Elyseé + 60 kg
Honda Civic + 40 kg
Lada Vesta + 20 kg
Chevrolet Cruze + 20 kg

 

Tavaly az első futamon Yvan Muller nyert, míg a másodikon a rajtrács végéről villámgyorsan felzárkózó José Mária Lopez.

Érdemes vetni egy pillantást a világbajnoki pontverseny állására is, mivel a szlovákiai futamok végeztével megérkeztünk az idei szezon feléhez. Dióhéjban annyit, hogy Lopez és Muller között már csak 30 pont van, Michelisz Norbi pedig stabilan tartja a hatodik helyet 86 ponttal. A teljes táblázat ezen a linken megtekinthető.

Esélylatolgató

wtcc_2014_pr_citroen_citroen_racing.jpg

Ezúttal sincs túl sok mindent latolgatni. A Citroen a hazai pályáján minden trófeát el fog vinni, amit csak lehet, a francia gyártó fölénye megkérdőjelezhetetlen. A nagyobb kérdés az, hogy milyen kimenetele lesz a Lopez-Muller meccsnek, de ezt előre senki sem tudja megjósolni... A Honda pedig a Slovakiaringen nem kicsit esett pofára (sajnos), ergo túl sok jóra ezen a hétvégén se számítsunk, mivel a Paul Ricard egy picit sem kedvez a japánok autóinak. Van némi esély a pontokra, de akkor is inkább a 6-10. hely között, de azért szurkoljunk Michelisz Norbinak, mivel neki a magyar drukkolása jó néhány lóerőt ad hozzá a Civic motorjához.

Program

2015.06.26., péntek:

12:00 – Teszt [30 perc] (Live Timing, fiawtcc.com)

2015.06.27., szombat:

9:00 – Első szabadedzés [30 perc] (Eurosport Player, élő)
11:30 – Második szabadedzés [30 perc] (Eurosport Player, élő)
15:00 – Időmérő edzés [20 perc + 10 perc + Q3] (Eurosport 2, élő)

2015.06.28., vasárnap:

12:30 – Első futam [16 kör] (Eurosport, élő)
13:30 – Második futam [16 kör] (Eurosport, élő)

Fotó: fiawtcc.com, motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr907574106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása