MOTOGP - ROSSI INDULHAT AZ ÉLRŐL

Érett a meglepetés, és meg is valósult! Valentino Rossi a tavalyi valenciai futam óta először indulhat pole pozícióból. Mellőle Aleix Espargaro és Marc Marquez indulhat, Lorenzo csak a 8. lett.

Assenben tendenciózusan mindig is jó volt Valentino Rossi már a korábbi években is, amióta visszatért a Yamahához: 2013-ban az egyetlen győzelmét itt aratta, tavaly pedig a bokszutcából rajtolva 5. lett. Amellett, hogy az idei szezonja messze a legjobb a Yamahához való visszatérése óta, eddig egész évben gondja volt az egykörös tempójával. Ám, most már a szabadedzéseken is végig az élmezőnyben volt (kettőt meg is nyert), és az időmérőre is sikerült összeszednie magát.

A Q1 egyetlen meglepetése talán csak annyi volt, hogy Aleix Espargaronak is részt kellett rajta vennie, de könnyedén nyerte, szóval ez nem okozott neki problémát. A másik továbbjutó Danilo Petrucci volt, de ő a Q2-ben sok vizet nem zavart, ellentétben Espargaroval, aki a 2. helyre hozta be a Suzukiját.

Az első körökben Marqueznek voltak nagyon ígéretes szektoridejei, de aztán forgalomba került, a második etapjában pedig már nem tudott akkorát javítani, mint a többiek, de így is sikerült első sorba kvalifikálnia magát. Pedrosának se ment idén igazán jól az időmérő edzés, de most épphogy lemaradt az első sorról, a 4. helyről kezdheti a futamot, Espargaro és Iannone mellől.

Lorenzo csak a 3. sorból indulhat, Crutchlow és Vinales között, pedig neki is voltak jó szektoridejei, de nem sikerült összeraknia egy tökéletes kört. Doviziosonak nem ment ma, csak a 10. helyen zárt a Ducatival, Petrucci és Smith előtt.

Érdekes futam vár ránk holnap, más, mint amilyenek eddig voltak. Lehet a végeredmény hasonló lesz, de itt Assenban ilyet merész kijelenteni. Az időjárás is kiszámíthatatlan, de lehet anélkül is jó futam lesz.

Fotó: p1race.hu

Horváth Ádám

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr697575234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása