F1 - MOTORÁRAK: JÖHET A KÖLTSÉGKORLÁTOZÁS?

f1-bahrain-gp-2015-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06-leads-at-the-start-of-the-race.jpg

Az új V6-os éra a Forma-1-ben nagy anyagi problémákat okozott, főleg a kisebb csapatoknál, mivel az új motorok ára hatalmas. Most a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ennek akár határt szabni.

A sereghajtó csapatok miatt a V6-os motorok árát szabályozni fogják, jelentette ki az FIA. Az új éra főként a Sauber, Force India és a Lotus dolgát nehezítette meg az anyagiak terén.

Most az FIA elnöke, Jean Todt elismerte valóban nagyon drágák az erőforrások emiatt ezen változtatni kell. Habár még Todtnak semmilyen ötlete sincs a megoldásra, de tudja, hogy a dolgok nem maradhatnak a mostani állapotban. 

A Ferrari korábbi elnöke a Mercedes dominanciájára is kitért. Todt azt mondta, ha új szabályokat vezetnek be, az egy motorgyártónak mindig jobban kedvez, jelen esetben most a Mercedesnek, de a francia azonban hisz abban, hogy idővel az összes többi motorgyártó fel tudja venni majd a versenyt.

Fotó: motorsport.com
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr567572296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása