GP3 - GHIOTTO ÉS TUNJO DIADALMASKODOTT AUSZTRIÁBAN

_r6t4990.jpg

A GP3 mezőnye is a Red Bull Ringen mérte össze erejét akár csak a Forma-1 mezőnye vagy a GP2.

Időmérő edzés

Az időmérő felénél Mitch Gilbert állt az élen Esteban Ocon és Kirchhofer előtt. Majd csak úgy záporoztak a jobbnál jobb köridők: először a Campos Racing pilótája, Alex Palou ugrott az élre, majd a tridentes Luca Ghiotto neve volt látható az élen. Ezek után Arden csapat pilótája, Emil Bernstorff is beszállt a nagyok játékába. Végül a pole pozíciót Luca Ghiotto szerezte meg, Esteban Ocon és Alex Palou előtt.

Első futam

A GP3 első futamának rajtját a Red Bull Ringen Luca Ghiotto várhatta a pole pozícióból, de a rajt drámai pillanatokat okozott. Esteban Ocon átvette a vezetést, Mitch Gilbert pedig a rajtrácson ragadt. Kevin Ceccon pedig Gomez autóját találta el, ami miatt be kellett hívni a Safety Cart. Olyan sok törmelék volt a célegyenesben, hogy a bokszutcán hajtott keresztül a mezőny.

Az újraindítást követően Ocon és Gilbert között óriási csata alakult ki az első helyért. Gilbertnek a hatodik körig kellett várnia, amikor is megtalálta a megfelelő pillanatot és bevetődött Ocon elé. Antonio Fuoco pedig erőre kapott és sorra előzte meg versenytársait, első lendülete a TOP 10 közepéig vitte. A Ferrari pártfogoltja utána megelőzte Stuvikot az ötödik pozícióért, majd a negyedik helyet átvette Bernstorfftól. Azonban olasz nem hagyta abba a menetelést és a harmadik helyen autózó Kirchhofer mellett is könnyedén elment.

Az első helyen Luca Ghiottot intette le a kockás zászló, aki nagyszerű győzelmet aratott Spielbergben. A második helyen Antonio Fuoco végzett. A dobogó legalsó fokára Esteban Ocon állhatott fel.

Második futam

Az Osztrák Nagydíj második futamán nem a teljes mezőny állt rajthoz, mivel Kevin Ceccon szombati balesete miatt kénytelen volt kihagyni a második futamot. A fordított rajtsorrend miatt Ralph Boschung indulhatott a pole pozícióból. A rajtot követően - akárcsak tegnap - rögtön munkába kellett állnia a biztonsági autónak. Ezúttal a szombati napon óriási versenyt futó Antonio Fuoco miatt, aki először csapattársát Mardenborought találta el majd Stuvikot ütötte ki. A versenybíróság az esetet a verseny után kivizsgálta.

Ekkor az élen Boschung, Kirchhofer, Bernstorff volt a sorrend. Azonban Boschung nem sokáig tudott az élen maradni, ugyanis Kirchhofer a megfelelő pillanatban megelőzte, miközben Ocon megelőzte Bernstorffot.

A hátsó régiókban is folytak a csaták Janosz és Bosak harcoltak a 12. helyért, de végül Janosz a kilences kanyarban megelőzte Bosakot.

10 körrel a vége előtt Kirchhofer vezetett Ocon és Ghiotto előtt. Meglepetésre Oscar Tunjo indult meg, akárcsak az első futamon Fuoco. Tunjo Bernstroffot előzte meg, majd Ocon mellett is elment. Utána az első helyen autózó Kirchhofert vette üldözőbe, és mindenki meglepetésére sikerült neki, és a kilencedik helyről rajtolva megnyerte a versenyt. Második helyen Kirchhofer végzett. A harmadik helyen Esteban Ocon fejezte be a versenyt.

Fotó: gp3series.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727566152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása