GP2 - VANDOORNE- ÉS HARYANTO-GYŐZELEM SZÜLETETT A RED BULL RINGEN
A GP2-es osztrák nagydíjhétvége összegzője

_g7c6475.jpg

Az osztrák hétvége első futamát Stoffel Vandoorne, a McLaren pártfogoltja, a másodikat pedig Rio Haryanto nyerte. Nézzük, hogy mi történt a hétvége folyamán!

Időmérő edzés

A Red Bull Ringen sem történt meglepetés: Stoffel Vandoorne itt is hozta remek formáját és mindenkinél gyorsabb időt autózva megszerezte az első rajtkockát. A második helyen csapattársa, Matsushita követte. A harmadik helyet a Red Bull Junior program francia pilótája, Pierre Gasly kaparintotta meg.

Első futam

A Red Bull Ringen a piros lámpák kialvását az első sorból az ART csapat pilótái induhattak Vandoorne , Matsushita sorrendben. Richie Stanaway a rajtrácson ragadt, majd rögtön az első körben alkalmazni kellett a Virtuális Safety Cart Pierre Gasly autójának törmelékei miatt.

Eközben a harmadik helyért hatalmas csata kezdődött meg Matsushita és Marciello között. Majd Yelloly rontott két helyet. Meglepetésre viszont Pierre Gasly sérült első szárnnyal továbbra is a negyedik helyen autózott. Matsushita közeledett egyre jobban Sirotkinra, majd az izgalmak fokozódtak: az orosz pilóta és a japán versenyző egyszerre jöttek ki a boxba új abroncsokért. Így hát nagy volt a tétje annak, hogy melyik csapat dolgozik gyorsabban. Matsushitának és az ART csapatnak sikerült a bravúr, sőt a japán belga csapattársa előtt tért vissza a pályára. Azonban Vandoorne ezt nem hagyta sokáig és a kettes kanyarban megelőzte. Menet közben a második felvonásához érkezett a Sirotkin - Matsushita csata. Ekkor az élen Gasly, Lynn, Markelov sorrend alakult ki.

Robert Visoiu kapott büntetést, mivel túl gyorsan hajtott a bokszutcában. Mindeközben az élen a két damsos versenyző helyett cserélt és Alex Lynn átvette a vezetést Pierre Gasly előtt. A 25. körben Lynn, Markelov és Haryanto álltak az első három helyen. Vandoorne közben megfutotta a verseny leggyorsabb körét, amely majd 0,3 másodperccel gyorsabb volt Lynn körénél. 10 körrel később már Vandoorne állt az élen, őt pedig szorosan Sirotkin és Rossi követte.

Az utolsó körökben még Rossi és Matsushita csatáját élvezhettük, amelyből a japán került ki győztesen, de  Matsushita nem örülhetett sokáig, mert Alex Lynn hatalmas menetelésének köszönhetően megelőzte, és a harmadik helyen intette le a kockás zászló.

A futamot a világbajnoki tabella éllovasa, Stoffel Vandoorne nyerte meg. A második helyen Sergej Sirotkin végzett. A harmadik helyen pedig Alex Lynn zárt.

Második futam

Az Osztrák Nagydíj második futamán Nick Yelloly indulhatott a pole pozícióból, de sajnálatos módra nagyon csúnyán elrontotta a rajtját, ami miatt visszaesett egészen a kilencedik helyig. Haryanto pedig átvette a vezetést. Az ART versenyzői, Vandoorne és Matsushita a harmadik, illetve negyedik helyen autóztak. Közben Rossi előzte meg Marciellót, ezzel megszerezve a 12. helyet. Markelov pedig megfutotta a verseny leggyorsabb körét és folyamatosan közeledett az élen autózó Haryantóhoz. Viszont Haryanto erre rögtön reagált és egy még jobb köridővel válaszolt.

Markelov néhány kör múlva utolérte Haryantót, de egyelőre nem volt alkalma megelőzni. A harmadik helyen pedig ekkor csendes megfigyelőként Vandoorne autózott, aki nem sokkal később megelőzte Markelovot. Az orosz pilótát nem sokkal később Matsushita is állva hagyta.

Végül Haryanto nem hagyta magát és megnyerte az Osztrák Nagydíj második futamát. A második helyen Stoffel Vandoornet intette le a kockás zászló. A harmadik helyen a másik ART-pilóta végzett Matsushita személyében.

Fotó: gp2series.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr967562490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása