F1 - ROSBERG KEZDETT A LEGJOBBAN SPIELBERGBEN!

ch2nif2wwaazo7j.jpg

A Mercedes AMG Petronas F1 Team német versenyzője, Nico Rosberg volt a leggyorsabb az első szabadedzésen a Red Bull Ringen.

Eléggé szokatlan eseményekkel tarkított 90 percnek lehettünk szemtanúi. Igaz, egy kevésbé szokatlan eseménnyel kezdődtek meg a furcsa jelenetek sorozata.

Az első felvonásnak a főszereplői a McLaren-Honda és Fernando Alonso volt. Alig pár perc elteltével azt láthattuk, ahogyan Fernando Alonso a pálya lejtős szakaszán lendületet véve gurul be a bokszba az üres sebességi fokozatban lévő MP4-30-assal. Az autónak szokás szerint műszaki viszontagsága volt, ám a McLaren-szerelők ezt egy óra alatt orvosolni tudták, így a spanyol még kimehetett az utolsó etapban egy pár kör erejéig. Íme a felvétel Alonso bokszba gördüléséről:

Fernando Alonsónak szerencséje volt, hogy a pálya lejtős szakaszának a kezdetén romlott el a McLarenje.

Pár perccel később pedig Sebastian Vettel állt félre a Ferrarival. A német pilótának négyes sebességi fokozatban ragadt a váltója, így a tréning számára hamar véget ért.

Nem sokkal ezután Felipe Massa a Williams garázsától elindulva majdnem elütötte a Ferrari csapatfőnökét. Az újdonsült olasz csapatvezető figyelmetlenül indult el a pit wallról a garázs irányába, így most sokat köszönhet a szerencsének és Felipe Massa fokozott figyelmének. Íme a videó az esetről:

Ami pedig a végeredményt illeti, kettős Mercedes-siker született az edzésen. Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak, három tizedet vert angol csapattársára, Lewis Hamiltonra. A harmadik pozícióban a ferraris Kimi Raikkonen zárt, megelőzve Bottas Williamsét, Nasr Sauberjét, illetve azokat a Red Bullokat, melyekre 10-10 helyes rajtbüntetés vár. A TOP 10-et a toro rossós Max Verstappen, a williamses Felipe Massa és a force indiás Sergio Perez zárta.

A hétvége programja a délután 14:00-kor rajtoló második szabadedzéssel folytatódik.

Az első szabadedzés végeredménye:

ch2phclw8aan0tg.jpg

Fotó: NBC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr407556718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása