F1 - GROSJEAN KAPOTT KÉT BÜNTETŐPONTOT

romain_grosjean_canadian_f1_grand_prix_bmlknadld4dl.jpg

Romain Grosjean a vasárnapi Kanadai Nagydíj 51. körében koccant Will Stevensszel. A francia a versenybíróktól még akkor kapott egy időbüntetést, azonban itt nem ért véget szankciók listája.

A vasárnapi Kanadai Nagydíj 51. körében a hosszú hátsó egyenes végén volt egy nézeteltérése Romain Grosjeannak, amikor Will Stevensnek készült kört adni, mivel a lekörözésből koccanás lett. Az eset után mindketten váratlanul hajtottak ki a bokszba szervizelésre, a csapat nem volt előre felkészülve rá.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái azonnal elkezdték vizsgálni a balesetet, és még a futam folyamán kapott egy öt másodperces időbüntetést a lotusos Grosjean. A 10. helyen záró francia a futam után sem úszta meg büntetés nélkül: licencébe kapott még két büntetőpontot is, mert figyelmetlen volt.

A tavaly bevezetett regulák kimondják, hogy az a pilóta, aki egy év alatt összegyűjt 12 büntetőpontot, az automatikusan el van tiltva a a következő versenyről. Miután az illető letöltötte az egyfutamos kizárását, azaz a büntetését, büntetőpontjai lenullázódnak. Romain Grosjeannak most 4 büntetőegysége van, miután a tavalyi Orosz Nagydíj után is kapott kettőt.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr417525570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása